Altın Artık Bu Gelişmeyi Takip Ediyor! Eğer Negatife Dönerse Altın Uçabilir!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Artık Bu Gelişmeyi Takip Ediyor! Eğer Negatife Dönerse Altın Uçabilir!

Altın Artık Bu Gelişmeyi Takip Ediyor! Eğer Negatife Dönerse Altın Uçabilir!

Altın birçok global ve ekonomik gelişmeye göre değerleniyor. Pandemi fiyatlamasını yapan altın fiyatlarını şu dönemde artık başka gelişmeler etkilemeye başlayacak. İnfo yatırım teknik analizi eşliğinde altın yatırımcısını yakından ilgilendiren gelişmeler ve teknik seviyeler haber detayımızda.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Altın Artık Bu Gelişmeyi Takip Ediyor! Eğer Negatife Dönerse Altın Uçabilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın yatırımcısının gözü altın fiyatlarını etkileyecek gelişmelerde. Son yaşanan süreçte korona ile ilgili gelişmeler altın yatırımcısı tarafından yakınen takip edilirken şimdilerde farklı gelişmelerde takip edilmeye başlandı.

ÇİN – ABD Gerilimi Tırmandırabilir!

Geçtiğimiz günlerde aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren altın fiyatları yeni hafta ile birlikte bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi.

Piyasalar ABD kanadından gelen koronavirüs tedavisine ilişkin haberlere ve ekonomik toparlanmaya dair beklentilere yoğunlaştı. ABD Başkanı Trump; Kovid19’dan iyileşen kişilerden alınan kan plazmasına dayanan tedavinin genişletileceğini açıklamıştı. Diğer yandan bu hafta piyasaların gündeminde Kansas City Fed’in düzenlediği Jackson Hole sempozyumu olacak. Bu sempozyumda Fed Başkanı Jerome Powell açıklamalar ve değerlendirmelerde bulunacak. Jerome Powell’ın konuşması Perşembe günü TSİ akşam saatlerinde gerçekleşecek.

Bunlarla birlikte Amerika ile Çin arasındaki gelişmeler yakından takip ediliyor. Çin’in bankacılık sektör düzenleyici kuruluşu, Hong Kong’u finans merkezi olarak destekleyeceğinin güvencesini verdi. Bu iki ülke arasındaki ilişki fiyatlamalar için yakından takip ediliyor.

Altın Teknik Destek ve Direnç Seviyeleri

XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1963.77 – 2015.80 – 2049.84 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1924.03 – 1906.98 – 1862.93 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

Piyasalar kısa vade de Çin – ABD ilişkilerini takip edecek. İki ülke arasındaki gerilimin tırmanması altın fiyatlarını daha da yukarı yönlü hareket ettirir. Tersi durumda da altın fiyatları düşüşe geçebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP