Altın Bir Yöne Sert Kopacak! FED Başkanı Konuştu Önce Yukarı Sonra Aşağı!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Bir Yöne Sert Kopacak! FED Başkanı Konuştu Önce Yukarı Sonra Aşağı!

Altın Bir Yöne Sert Kopacak! FED Başkanı Konuştu Önce Yukarı Sonra Aşağı!

2000 dolar üzerini gören ons altın yeniden o seviyelerin üzerine çıkmak istedikçe yoğun satış baskısı ile karşılaşıyor. Şimdi altın yatırımı olan herkes ons altında 2000 dolar seviyesinin kırılıp kırılamayacağını merak ediyor. Dün Fed Başkanı konuştu altın fiyatları bir aşağı bir yukarı gitti gitti geldi. İnfo Yatırım araştırma birimi teknik açıdan altını yorumladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:53
Altın Bir Yöne Sert Kopacak! FED Başkanı Konuştu Önce Yukarı Sonra Aşağı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de en çok altın yatırımcısı olduğu biliniyor. Bu sebeple birçok aracı kuruluş ve yatırım firması altın ile ilgili tahminlerini düzenli olarak yayınlıyor. Yapmış oldukları isabetli altın tahmin ve yorumları ile dikkatleri üzerine çeken İnfo Yatırım bugünki altın yorum ve analizini yayınladı.

İnfo Yatırım Altın Analizi

Altın fiyatlarında son zamanlarda takip edilen gelişmeler arttı. Piyasalar bir yandan ABD ile Çin arasında Güney Çin Denizi’ne ilişkin gelişmelerden kaynaklanan gerilimi yakından izlerken; bir yandan koronavirüs pandemisindeki gelişmeleri takip ediyor.

Bunlar dışında dün piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell’ın Kansas City Fed’in gerçekleştirdiği Jackson Hole Sempozyumu’nda yaptığı konuşmayı takip etti. Bu konuşma öncesinde aşağı yönlü kademeli hareketler sergileyen altın, konuşma ile birlikte oldukça hareketlendi ve ilk etapta yukarı yönlü hareketler yaşadı. Ardından ise aşağı yönlü gevşeyen ons altın 1909 seviyelerini test etti.

Fed Başkanı Powell; para politikasına ilişkin yeni bir yaklaşık açıkladı. Bu açıklamasında Powell; Fed’in enflasyon konusunda daha gevşek bir duruşa geçeceğini ve Amerika’da işsizliğin ne oranda düşük olması konusundaki görüşlerini belirtti.

Diğer yandan ABD’den gelen ekonomik veriye göre; ABD ekonomisi 2. Çeyrekte yukarı revizyona karşılık rekor düzeyde daraldı. ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yıllıklandırılmış olarak %31.7 küçüldü.

Haftanın son işlem gününde XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1961.30 – 1989.57 – 2015.80 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1906.98 – 1879.90 – 1862.93 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP