Altın Bu Gelişme Sonrası Yeniden Alevlendi! Eğer Böyle Devam Ederse Fiyatlar Bu Olacak!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Bu Gelişme Sonrası Yeniden Alevlendi! Eğer Böyle Devam Ederse Fiyatlar Bu Olacak!

Altın Bu Gelişme Sonrası Yeniden Alevlendi! Eğer Böyle Devam Ederse Fiyatlar Bu Olacak!

Altın yükselmek için bir meseleyi yükselişine sebep yapabiliyor. 2000 usd üzerini gören ons o seviyeleri yeniden görebilir. Korona endişesi yerini ABD-Çin gerginliğine bıraktı. Altın yatırımcısı altın fiyatlarının yükselişinin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. İnfo Yatırım araştırma birimi teknik açıdan altını yorumladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
Altın Bu Gelişme Sonrası Yeniden Alevlendi! Eğer Böyle Devam Ederse Fiyatlar Bu Olacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de birçok aracı kuruluş ve yatırım firması altın ile ilgili tahminlerini düzenli olarak yayınlıyor. Yapmış oldukları isabetli altın tahmin ve yorumları ile dikkatleri üzerine çeken İnfo Yatırım bugünki altın yorum ve analizini yayınladı.

İnfo Yatırım Altın Analizi

Amerika ile Çin arasında görüşmelerin yeniden başlayabileceğine yönelik işaretlerin artması ve bu yönde iyimserlikler küresel piyasalarda risk iştahını artırmıştı. Bununla birlikte Çin’in ABD’den rekor miktarda soya fasulyesi satın almaya hazırlanması bu iyimserliği oldukça artırmıştı. Bu gelişmeler ile birlikte altında gevşeme hareketleri yaşandı ve ons altın dün 1902 seviyelerini test etti. Ardından bu iyimserlik ABD Ticaret Bakanlığı’ndan gelen haber akışı ile birlikte bir miktar azaldı.

ABD Ticaret Bakanlığı’ndan gelen haber akışlarına göre; bakanlık 24 Çinli şirketi Güney Çin Denizi’ndeki Çin askeri varlığına katkı yaptıkları gerekçesiyle yaptırım listesine ekledi. Bu haber akışları endişeleri artırırken, altında yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti.

Gün içerisine baktığımızda ise piyasaların gündeminde Kansas City Fed’in gerçekleştireceği Jackson Hole sempozyumu olacak. Online gerçekleşecek olan bu sempozyumda Fed Başkanı Jerome Powell bir sunum gerçekleştirecek. Bu sunumda Powell’ın yeni enflasyon stratejisine odaklı para politikası çerçevesi değerlendirmesi merakla izlenecek. Bu sebeple sunum ile birlikte altın fiyatlarında volatilite artabilir.

XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1955.14 – 1990.65 – 2014.33 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1931.25 – 1901.68 – 1862.52 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP