DOLAR

32,5578

0.13%
EURO

34,8802

0.6%
ALTIN(gr)

2.426,99

-0,22%
BİST 100

%
Altın Bu Hafta Ralliye Devam Edecek mi? Dev Banka Yeniden Uyardı!
  • Finans 365
  • Finans
  • Altın Bu Hafta Ralliye Devam Edecek mi? Dev Banka Yeniden Uyardı!

Altın Bu Hafta Ralliye Devam Edecek mi? Dev Banka Yeniden Uyardı!

Son haftalarda sergilemiş olduğu yükselişler ile dikkatleri yeniden üzerine çeken sarıkız altında yükseliş devam edecek mi? Altın ile ilgili uzmanlar yorumlarında neler söylüyor? Bu seviyelerden altın alınır mı? Altında ralli devam edecek mi? Tüm bu soruların yanıtlarını uzman görüşleri eşliğinde derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
Altın Bu Hafta Ralliye Devam Edecek mi? Dev Banka Yeniden Uyardı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her geçen gün rekor yenileyen altınla ilgili gelişmeler yatırımcılar tarafından anı anına takip ediliyor. Altın yatırımcısı tarafından en çok merak edilen soru ise altında yükselişler devam edecek mi?

IKON MENKUL’ün yapmış olduğu son değerlendirmelere göre;

Altın Rekor Kırmaya Devam Ediyor!

Sarı metalde ralli devam ediyor ve her yükseliş rekor fiyatın kırılmasıyla sonuçlanıyor. Dün itibariyle sarı metal 2055.7 seviyesini gördü. Bu yükseliş ile birlikte, grafikte görülen yükselen fiyat kanalının üst bandına temas edilmiş oldu. Bu bölge önemli, eğer kanalı yırtıp giderse atakların daha da sertleşmesi mümkün olabilir.

Olası kar satışlarında ise 2031 ara destek olmakla birlikte 1981 seviyesi ana destek olarak izlenmeye devam edilecek. Aşırı ve hızlı yükselişin ardından olası bir yatay seyre girmesi ya da kar satışına maruz kalması teknik açıdan normal olacaktır. Ralliyi takip eden ve destek olarak çalışan 8 günlük üssel ortalamayı da atakların gücü açısından izleyebiliriz. Fiyatlar bu ortalama üzerinde kaldıkça ralli güç kaybetmeden devam edebilir.

Destekler: 2031 – 1981 – 1945

Dirençler: 2056 – 2109 – 2149

Güncel Ons Altın Grafiği

Altın fiyatları ile ilgili daha önce yapmış oldukları isabetli yorumlar ile yükselişleri doğru tahmin eden uzmanlara göre global çaptaki belirsizlikler ve korona ile ilgili somut gelişmelerin henüz gerçekleşmemiş olması altına olan talebi canlı tutuyor.

Ülkeler Karşılığı Olmayan Para Basmaya Devam Ediyor!

Tüm dünya ülkelerinin ekonomilerini kurtarmak ve canlı tutmak için karşılığı olmayan para basmaları altını değerli kılmaya devam ediyor. Altın uzmanlarına göre korona ve karşılığı olmayan paranın basımının devam etmesi altın fiyatlarının yükselişini sürdüreceğinin bir işareti.

ABD’nin en büyük bankalarından olan Bank Of America altının ons fiyatında 3000 dolar hedefinin geçerli olduğunu yineledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP