Altın Fiyatları Düşecek mi Yükselecek mi Sorularını Çözen Sinyaller Alındı
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Fiyatları Düşecek mi Yükselecek mi Sorularını Çözen Sinyaller Alındı

Altın Fiyatları Düşecek mi Yükselecek mi Sorularını Çözen Sinyaller Alındı

Altın fiyatları eylül ayında hareketli işlemler görmeye başladı. 272 lira seviyesinden dönen ve yükselişe geçen gram altın fiyatları , yaşanan petrol gerilimi ile alım iştahını arttırdı. Gram altın için sinyaller ne diyor? Altın düşecek mi yoksa yükselecek mi? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Altın Fiyatları Düşecek mi Yükselecek mi Sorularını Çözen Sinyaller Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haftaya biraz düşüşle değer kaybıyla başlayan TL sebebiyle, dolar kurunda yukarı yönlü hareketler görülmüştü. Yurt içi işsizlik verilerinin yüzde 0.2 oaranında yüzde 13 seviyesine yükselmesi biraz baskı oluştursa da ABD verilerinden gelen olumsuz hava baskıyı ortadan kaldırdı.

Dış konjektörde yaşanan tedirginlik Brexit süreci ile artış gösterdi ve haftaya 5,70 tl seviyesinden başlayan dolar gram altın fiyatlarını yukarı yönlü harekete götürdü.

Altın Petrol haberlerini sevdi!

Hafta sonu Aramco saldırısının ardından dünyada panik havası yaşanırken Rusya, dünya petrol arzını karşılayabileceği açıklaması jeopolitik risklerin artmasına ve altının ons fiyatında yükselişi tetikledi. Risk iştahı azalan yatırımcı yeniden altına yönelme duygusuyla hareket etti.

ABD tahvil faizleri Altın fiyatlarını baskılıyor!

ABD tahvillerinin 10 yıllık faizleri 1,9 seviyesine ulaşması altına olan talebi düşürsede orta vadede altın yine yukarı yönlü hareketleri göstermesi bekleniyor. Gram altın fiyatını 280 lira seviyesine test eder hareketleri yeniden 290 ve 300 lira seviyesine çıkmasına sebep verebilir.

Özellikle küresel ekonomik tedirginlik kıymetli maden piyasalarında artışa sebep olacak gibi gözüküyor. 272,20 lira seviyesinden dönen ve dip arayışını bırakan altının gram satış fiyatı bu hafta yükselme eğilimine devam etmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP