Altın Fiyatları Kritik Seviyede! Elinde Olanlar Yada Almayı Düşünenler Dikkat Sarıkız Zorda!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Fiyatları Kritik Seviyede! Elinde Olanlar Yada Almayı Düşünenler Dikkat Sarıkız Zorda!

Altın Fiyatları Kritik Seviyede! Elinde Olanlar Yada Almayı Düşünenler Dikkat Sarıkız Zorda!

Altın düşüş kanalına girdi mi? Altın fiyatları düşer mi? Altında kritik dönem. Teknik olarak bu seviyenin altına düşerse uzmanlar dalga dalga satış gelebileceği konusunda altına yatırım yapmış olanları uyarıyorlar. Güncel gelişmeler dahilinde altın fiyatları ile ilgili son gelişmeler aşağıdaki gibidir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Altın Fiyatları Kritik Seviyede! Elinde Olanlar Yada Almayı Düşünenler Dikkat Sarıkız Zorda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyada resesyon riskinin artmasına rağmen korona virüsü sebebiyle piyasalarda yaşanan sıkıntıyı çözmek için Çin ve ABD’nin ellerindeki altın stoklarını satmaya başlaması altın fiyatlarında gerilemeye sebep olmuştu. Daha sonra tekrar yükselişe geçen altın son haftada yatay hareketler sergiledi. Tüm dünyada korona virüsü ile ilgili göstergeler iyimsere dönmeye başladı. Eğer gerçekten korona ile ilgili çözüm bulunursa altına yatırım yapmış olanlar satışa geçebilir.

Teknik Göstergeler SAT’a Döner

Altının ons fiyatında 1660 dolar seviyesi kritik eşik. Bu seviyenin kırılması ile birlikte altın düşüş kanalına girer. Şu an kısa vadeli tüm göstergeler yatay hareketliliği gösteriyor.

Yüksek Oranda Altın Alan Devletlere Dikkat

Çin, Rusya, ABD gibi yüksek oranda altın alımı gerçekleştiren ülkelerin satışa geçip geçmeyeceğini altın yatırımcısı yakından takip etmeli. Eğer bu ülkelerden herhangi biri altında satışa geçerse altın fiyatlarında güçlü düşüşlere neden olabilir.

ALTIN

XAUUSD- Yükseliş 1738 Bandında Altında Duraksadı

Hafta başında 1660 bölgesine yaşanan düşüşten sonra yükselişe geçen Ons Altın haftanın son işlem günlerinde kazançlarını 1730 bandı üzerine kadar taşımış durumda. Teknik açıda bakıldığında, yukarı yönlü eğilimin sürmesi halinde 1738 ilk direnç bandı sonrasında ise son zamanların en yüksek seviyesi olan 1747 bölgesi direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Aşağıda ise bugün destek oluşturan 1719 bandı altına yaşanabilecek kırılımlarda ise 1695 ve 1660 bölgeleri destek olarak izlenebilir.

Destekler: 1719-1695-1660

Dirençler: 1738-1747-1765

Uzmanlar altına yatırım yapmış olan yatırımcıları teknik göstergeleri ve global çapta ki gelişmleri yakından takip etmeleri konusunda uyarıyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP