DOLAR

32,4695

0.04%
EURO

34,8205

0.1%
ALTIN(gr)

2.480,41

0,75%
BİST 100

%
Altın Fiyatları Neden Düşüyor? Bankaların Altın Mevduatlarında Enteresan Hareketlilik!
  • Finans 365
  • Finans
  • Altın Fiyatları Neden Düşüyor? Bankaların Altın Mevduatlarında Enteresan Hareketlilik!

Altın Fiyatları Neden Düşüyor? Bankaların Altın Mevduatlarında Enteresan Hareketlilik!

Altın hesaplarında meydana gelen artış yılbaşından bugüne kadar 55 milyar dolar artışla tarihi rekor kırdı. Vatandaş altın almaya devam ediyor algısı halen devam ediyor. Altın fiyatlarındaki artışın sebebi yoğun talep oldu. Peki altın fiyatları ne olacak? İşte güncel altın yorumları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
Altın Fiyatları Neden Düşüyor? Bankaların Altın Mevduatlarında Enteresan Hareketlilik!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Finansal sistemde meydana gelen kriz ve küresel piyasalarda yaşanan tedirginlik insanları altına yöneltti. Tüm dünyada bankaların altın mevduatları artarken Türkiye’de bu durumdan etkilendi ve altın mevduatları rekor seviyeye ulaştı.

Yılbaşından bu yana Türkiye’deki mudilerin altın mevduatları 55 milyar dolar artışla 217,3 tona altına ulaşarak rekor seviyede ulaştı. 2018 yılı sonu rakamlarında toplam altın mevduatları 189,6 ton civarında bulunuyordu. Aradan geçen zarfında mevduat hesaplarında bulunan altın miktarı 27,7 tonluk artış gösterdi.

Bist kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası tarafından temmuz ayına ait raporda altın kilogram fiyatı 254 bin olarak temmuz ayını tamamladı. Altın mevduatları yedi ayda toplam 27,7 ton artış gösterdi ve 217,3 ton seviyesine ulaştı.

Altın düşcek mi yükselecek mi?

ABD ve Çin arasındaki gerginlik devam ederken diğer yandan Türkiye’nin güvenli bölge konusunda ABD ile olan soğuk hava piyasaları tedirgin ederken FED’in faiz indirmesi altın üzerindeki dolar baskısını kaldırıyor. altın fiyatlarının eylül ayından sonra yeniden yükselişe geçmesini bekleyen ekonomistlere göre altın bu yıl “altın çağını” yaşayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP