Altın Fiyatlarında Hareketlilik Başladı! 8 Eylül Gram, Çeyrek ve Cumhuriyet Altını Fiyatları Ne Kadar?
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Fiyatlarında Hareketlilik Başladı! 8 Eylül Gram, Çeyrek ve Cumhuriyet Altını Fiyatları Ne Kadar?

Altın Fiyatlarında Hareketlilik Başladı! 8 Eylül Gram, Çeyrek ve Cumhuriyet Altını Fiyatları Ne Kadar?

Altın hareketli bir haftaya hazırlanıyor. Düğün sezonunun devam etmesi ile birlikte altın fiyatlarının takip eden vatandaşlar özellikle Kapalıçarşı haberlerini merakla takip ediyor. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? Özellikle vatandaşın ilgi odağı olan çeyrek, gram altın 8 eylülde kaç para? işte günün altın fiyatları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:44
Altın Fiyatlarında Hareketlilik Başladı! 8 Eylül Gram, Çeyrek ve Cumhuriyet Altını Fiyatları Ne Kadar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaz sezonunun bitmesi ve düğün mevsiminin devam etmesi ile birlikte vatandaş büyük bir ilgi ile altın fiyatlarını merak ediyor. kıymetli madenlerin en çok tercih edilen çeşidi olan altın ülkemizde yatırım araçları içerisinde en çok tercih edilen altın türü. Özellikle çeyrek altın ve gram altın gerek hediye olarak gerekse de yastık altı yatırımı olarak satın alınıp saklanmaya devam ediyor. Peki 8 eylül altın fiyatları ne kadar?

Gram altın satış fiyatı 276,75 liradan 8 eylül pazar günü özellikle spot piyasalarda alıcı buluyor. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatını gösteren altın çeşidi bu yıl altın fiyatlarında ki artış sebebiyle en çok tercih edilen sarı metal oldu.

Çeyrek altın satış fiyatı, 453,67 liradan satılıyor. Kulplu çeyrek altın ve kulpsuz çeyrek altın olmak üzere üretilen altı çeşidinde kulpsuz çeyrek altın 1,75 gram ağırlığında ve Cumhuriyet altının ¼ fiyatı eşdeğerinde oluyor.

Cumhuriyet Altını ne kadar 8 eylül?

Ülkemizde cumhuriyet altını darphane ve özel yetkili matbaa tarafından basılmaktadır. bir kg ve üzerinde altına sahip olan kişiler darphanelerde altın bastırabilir. Cumhuriyet altınının bir yüzünde Türkiye Cumhuriyeti ibaresi bulunurken diğer yüzünde tura olarak kabul edilen kısımda Atatürk portresi yer alır. Cumhuriyet altının fiyatı 8 eylül pazar günü 1863 liradan alıcı buluyor.

Tam altın bugün ne kadar?

Yatırımcılar tarafından en fazla tercih edilen altın çeşidi olan tam altın satış fiyatı bugün 1.809 lira oldu. Tam altını bozdurmak isteyen vatandaşlar ise 1.774 liradan nakite çevirebiliyor.

Altında hareket başladı!

Merkez Bankalarının bu ay içerisinde gerçekleştireceği faiz toplantılarını piyasalarda fiyatlanmaya başladı. Özellikle altın piyasaları önümüzde ki hafta ralli grafikli yükselişe geçmesi bekleniyor. Merkezlerin faiz indirimleri yatırımcıları para birimi yatırımlarından çıkaracak ve altın piyasalarında kıymetli madenlere yatırım yapmalarına sebep olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP