DOLAR

32,5304

0.12%
EURO

35,0086

-0.08%
ALTIN(gr)

2.438,36

0,11%
BİST 100

%
Altın Fiyatlarında Hedef Fiyat Çok Aşağılarda Sakın Yakalanmayın (Aman Dikkat)
  • Finans 365
  • Finans
  • Altın Fiyatlarında Hedef Fiyat Çok Aşağılarda Sakın Yakalanmayın (Aman Dikkat)

Altın Fiyatlarında Hedef Fiyat Çok Aşağılarda Sakın Yakalanmayın (Aman Dikkat)

Altın 2019 da hızlı yükseliş yaşadı ama şimdilerde can çekişiyor. Altın fiyatları bu yıl yatırımcısının yüzünü güldürmeyi başardı. Yatırımcı altın fiyatlarında ki beklentinin tamamlandığını düşünerek riskli yatırımlara yönelmeye başladı. Peki altın fiyatları ne olur? Altın düşmeye devam edecek mi? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Altın Fiyatlarında Hedef Fiyat Çok Aşağılarda Sakın Yakalanmayın (Aman Dikkat)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın fiyatları beklentilerin aksine düşüş trendine girdi. ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen hafta risk iştahını artırmaya yönelik yaptığı açıklamalar kıymetli madenler üzerinde satış baskısı yaptı ve altının ons fiyatı 1450 dolar seviyesine kadar geriledi.

FED’in genişlemeci politikaları altın fiyatları üzerinde etkili olurken, yatırımcı riskli varlıklara yönelmeye başladı. Özellikle ABD piyasaları yükseliş kaydetti ancak Trump’ın azledilmesi haberleri piyasalarda tedirginlik yarattı.

Diğer yandan Jeopolitik riskler hafiflemeye başladıkça güvenli limandan kopma başladı. Küresel altın yatırımcıların son dönemde herhangi bir açıklama yapmaması üzerine altına olan talep azaldı. Traderler altın ons fiyatında 1500 dolar üzeri işlemlerde satış yapmaya başlamışlardı. Satışlar gün geçtikçe artıyor.

Uzmanların altın yorumlarına bakıldığında 1450 dolar direncine yaklaşıldığını ve bir süre seviye üzerinde devam ederek sonrasında aşağı yönlü hareket etmesinin muhtemel olduğu belirtiliyor. Altının ons fiyatı 1450-1500 dolar aralığında işlem yapmasının sıkışma kanalı olduğunu ve aşağı yönlü hızlı hareketin başlayabileceğinin habercisi olduğu belirtiliyor.

Bu yıl altın fiyatlarının 1600 doları aşmasının beklenmediğinin altını çizen uzmanlar bu seviyelerde tutunamazsa altının ons fiyatının 1000 dolar seviyesine kadar gerileme görülebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP