DOLAR

32,5159

0.28%
EURO

34,6016

0.25%
ALTIN(gr)

2.499,12

0,66%
BİST 100

%
Altın Fiyatlarında Korkutan Kehanet! Fiyatlar O Seviyeyi Görecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Altın Fiyatlarında Korkutan Kehanet! Fiyatlar O Seviyeyi Görecek

Altın Fiyatlarında Korkutan Kehanet! Fiyatlar O Seviyeyi Görecek

Altın fiyatlarındaki yükseliş herkesin takibine girdi. yıllar önce altın fiyatlarında meydana gelecek yükselişi tahmin eden Jim Rogers altın fiyatlarının 2 bin dolar üzerine çıkacağını söylemişti. Peki kim bu Jim Rogers, altın fiyatlarında ki yükselişin ardından dünyaca ünlü ekonomist Rogers tüm gözleri üzerine çevirdi. İşte Rogers'ın altın ve ekonomi kehaneti

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Altın Fiyatlarında Korkutan Kehanet! Fiyatlar O Seviyeyi Görecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyaca ünlü zenginler ve küresel yatırımcılar ekonomik belirsizlik sebebiyle tonlarca altın almaya başladı. Artan talep yüzünden altın ihtiyacı karşılanamıyor. Yatırımcı fiziksel altın almaya başladı.Ekonomistler altın fiyatlarındaki yükselişin artacağını belirtiyor.

Aracı kurum ve bankalar müşterilerine portföylerinde altın ağırlıklı olmasını istiyor. Özellikle sepet portföy yapan yatırımcılara altın payının yüzde 25-35 arasında çoğaltılması tavsiyesinde bulunuyor. Yıllar önce dünyaca ünlü ekonomist Jim Rogers altın fiyatlarının 2 bin dolar olacağını söylediğinde bunun bir kehanet olduğunu düşünenler şimdi Jim Rogers’ın analizlerini takip etmeye başladı.

Fiziksel altın alımları arttı,

Özel yatırımcıların ellerindeki altın rezervi bankaların rezervlerini geçtiği düşünülüyor. Dünyaca ünlü bankalar altın mahzenlerini ilk kez bu yıl yeniden açtı. Uluslararası bankalar yeni altın mahzenleri açmaya başladı. Yatırımcıların fiziki altın alımları yerine altın saklama alanları ve kasaları açma oluşturmaya başladı.

Altın 2 bin dolar olacak demişti,

Ekonomist Jim Rogers yıllar önce altın fiyatının enflasyon güncellemesi ile birlikte 2 bin dolar olması gerektiğini söylemil ve o gün büyük eleştiri toplamıştı. Rogers 2010 yılında CNBC’e yaptığı açıklamada bankaların altın fonlarına olan talebin azalması ve fiziksel altın alımlarının artması ile altın fiyatlarının 2 bin dolar üzerinde seyir edeceğini ve bunun görünmek istemesede bir gerçek olduğunu ifade etmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP