Altın Fiyatlarında O Güne Dikkat! Resesyon Çığlıkları Gelmeye Başladı
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Fiyatlarında O Güne Dikkat! Resesyon Çığlıkları Gelmeye Başladı

Altın Fiyatlarında O Güne Dikkat! Resesyon Çığlıkları Gelmeye Başladı

Altın fiyatları, düşüşe geçerken birden bire gelen veriler sonrasında yükseliş trendine yeniden girdi. ABD’den gelen endeks verileri ekonomide daralmayı şaret etmesi ticaret savaşları altın fiyatlarında kazancı koruyarak yükselme göstermesine sebep oldu. Altın fiyatları yükselme devam edecek mi? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
Altın Fiyatlarında O Güne Dikkat! Resesyon Çığlıkları Gelmeye Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD imalat sanayi verilerinin beklenenin aksine ekonomik daralmayı göstermesi gözleri kıymetli maden piyasalarına çevirdi. FED faiz indirme politikası altın fiyatlarına zemin hazırladı. Bu hafta imalat sektör verilerinin 2009 yılından bu yana en kötü rakamları vermesiyle altın fiyatları eksiden artıya atılım yaptı. İMF direktörleri yavaşlama ve daralmanın beklenende üç ay daha önce gerçekleşeceği konusunda uyarılarda bulundu.

ABD ve Çin ticaret geriliminin ardından Kuzey Kore’nin yeniden balistik füze denemeleri yapması jeopolitik gerilimi yine artırdı.

Doların güçlü baskısı bu ay başlayacak ticaret görüşmeleri altın fiyatlarında dengelenmeyi düşürdü ve aşağı yönlü baskı uygulamıştı. Spot altın piyasalarında altının ons fiyatı 1476 dolar civarında işlem görüyor.

Piyasalar Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisine odaklandı stratejistlere göre verilerin ardından piyasalarda resesyon çığlıkları atılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP