DOLAR

32,3429

0.19%
EURO

35,0947

-0.31%
ALTIN(gr)

2.238,91

-0,19%
BİST 100

%
Altın Neden Düşüyor Sorusunun Cevabı Bulundu! Altın Stokları Yüzde 15 Oranında Azaldı!
  • Finans 365
  • Finans
  • Altın Neden Düşüyor Sorusunun Cevabı Bulundu! Altın Stokları Yüzde 15 Oranında Azaldı!

Altın Neden Düşüyor Sorusunun Cevabı Bulundu! Altın Stokları Yüzde 15 Oranında Azaldı!

Altın neden düşüyor? Altın neden düştü? Gibi sorularla sıkça karşılaşmaya başladık. Global anlamda risklerin en üst düzeye çıktığı şu günlerde normal şartlarda altın fiyatlarının yükselmesi gerekiyor ama beklenenin aksine altın düşüyor. Birçok yatırımcı altında yukarıdan maliyetle yakalandıklarını ve altın fiyatlarının toparlanıp toparlanamayacağını soruyorlar. İşte altındaki düşüşün nedeni.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Altın Neden Düşüyor Sorusunun Cevabı Bulundu! Altın Stokları Yüzde 15 Oranında Azaldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan Merkez Bankası FED, 500 milyar USD hazine bonosu, 200 milyar USD mortgage tahvili alacak. Yapacağı bu alımları stoğundaki altınları satarak karşılayacağı uzmanlarca ifade ediliyor. Global piyasaların tedirgin olmasına rağmen altın fiyatlarının düşüp doların ise yükselmesini uzmanlar bu şekilde ifade ediyorlar.

ABD’nin Altın Stokları %15 Eridi

Son günlerde dolar fiyatları artarken altın fiyatları ise aksi yönde düşüyor. Altına yatırım yapmış olan yatırımcılar kriz ortamının olmasına rağmen altında yaşanan bu düşüşe anlam veremiyorlar. Düşüşte ABD’nin parmağı var.

Amerikan Merkez Bankası FED, 500 milyar USD hazine bonosu, 200 milyar USD mortgage tahvili alacağını açıkladı. Bunu finanse etmek için mevcut altın stoğunun %15’ini sattığı ifade ediliyor.

Küresel Piyasalarda Olağanüstü Hal

FED, 500 milyar USD hazine bonosu, 200 milyar USD mortgage tahvili alacak.

*FED üyeleri de paranın virüsü yenemeyeceğini bildiğini düşünüyoruz. Piyasa ve insanlık aşı bekliyor. Her şeyin önündeki tek engel covid-19’un aşısının bulunamamış olması. Aşı olmazsa, FED’in piyasaya verdiği para katma değer üretemeden eriyip gidecek ve balon olarak kalacak.

*Piyasanın fiyatlamalarına baktığımızda açıkçası ABD vadeli borsa endekslerinin FED’in bu hamlesini pek umursamadığı zaten görülüyor.

FED Başkanı Powell, olağanüstü toplantı sonrasında basın açıklaması yaptı. Söylediği ilk şey, bu hafta planlanan olağan FOMC toplantısı olmayacağıydı.

*Powell: Covid-19, ABD ve dünyada derin bir etkiye sahip.

*Powell: ABD bankaları güçlü. Yüksek sermaye ve likidite seviyelerine sahip. Kredi sağlayacak durumda.

*Powell: Yurt dışındaki zayıflık, bir süre için ABD ihracatına ağırlığını hissettirecek.

*Powell: Negatif faiz oranlarının ABD için uygun olmadığını düşünüyorum. (bu durumda politika faizi tarafında tüm silahlar kullanıldı)

ALTIN

Piyasalar içerisinde bulunduğumuz haftaya sert bir başlangıç yaptı. Doların küresel bazda yeni hafta güçlü bir başlangıç yapması ile birlikte altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Bu aşağı yönlü hareketler ile 1,900 dolarların altına inen fiyatlar yaklaşık olarak son 5 haftanın en düşük seviyeleri yakınlarında fiyatlamalar yaşadı.

Bilindiği gibi altın 2020 yılının en dikkat çeken ürünü ve yaklaşık olarak bu yıl %25 oranında değer kazanımları gördü. Her ne kadar 2020 yılında yukarı yönlü sert hareketler ve rali görülse de, son zamanlarda doların küresel bazda güçlü seyri ve ABD’nin ilave teşvikleri konusundaki belirsizliklerden dolayı bir miktar aşağı yönlü hareketler sergiliyor.

Gün içerisinde Fed Başkanı Jerome Powell Temsilciler Meclisi’nde bir konuşma gerçekleştirecek. Powell’ın bu konuşmasında maliye politikasına yönelik görüşlerini açıklayacağı ve bu konuya ağırlık verebileceği bekleniyor. Konuşma TSİ 17:30’da gerçekleşecek.

XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1922.19 – 1938.24 – 1960.56 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir.

Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1882.11 – 1862.75 – 1841.88 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

inans uzmanları altın fiyatlarında bu düşüşün geçici olduğunu ve ilerki günlerde fiyatların toparlanacağını ve aceleci işlemlerden sakınılması gerektiğini ifade ediyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP