Altın Satış Yemeye Devam Ediyor Fiyatlar Düşüyor (Kaçış Başladı)
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Satış Yemeye Devam Ediyor Fiyatlar Düşüyor (Kaçış Başladı)

Altın Satış Yemeye Devam Ediyor Fiyatlar Düşüyor (Kaçış Başladı)

Altın düşüşünü sürdürüyor. Altındaki düşüşün sebebi? Daha düşer mi? Bu seviyelerden altın alınır mı? Altın ve tüm emtialarla ilgili son yorumlar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
Altın Satış Yemeye Devam Ediyor Fiyatlar Düşüyor (Kaçış Başladı)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın sakin seyirde başladığı günde ABD’deki resesyon kaygıları ve ticaret savaşlarıyla ilgili gelişmeler neticesinde yukarı doğru ivmelendiği bir günü yaşadı. Seansa 1529,05 dolar/ons seviyesinden giriş yapan sarı maden günün ilk saatlerinde satıcılı seyir içerisinden hareket ederken, günün en düşük seviyesini 1521,54 dolar/onsla kaydetti. Bu seviyeden tepki alımlarının gelmesi ve ABD’de açıklanan ISM imalat endeksi beklentilerin altında açıklanması sonrası pozitif seyretti. ISM verisi Temmuz ayında üretimdeki yavaşlamayı işaret ederek son üç yılın en düşük seviyesi 49.1 olarak açıklandı.

ABD ekonomisindeki yavaşlamaya işaret eden bu veri altın gibi güven limanlara talebi artırdı. Aynı zamanda ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada İkinci kez Başkan seçildiğinde Çin’le yapılacak anlaşma maddelerinin daha da sert olacağını ve bu süreçte Çin’in tedarik zinciri kırılarak daha çok parası gidecek dedi. Tüm bu yaşananların ardından altın yukarı doğru ivmelendi ve günün en yüksek seviyesini 1549,61 dolar/onstan kaydetti. Seans sonunda 1547,34 dolar/onstan dengelenen sarı maden, günlük bazda yüzde 1.2 değer kazandı.

Gümüş ise içinde bulunduğu yukarı yönlü rallisini dün de sürdürerek son üç yılın en yüksek seviyesini kaydettiği seansı geride bıraktı. Gümüş 18,39 dolar/ons seviyesinden başladığı günde seansı 19,36 dolar/onstan tamlayarak günlük bazda yüzde 5.2 değer kazandı. Gümüşün bu seviyeye yükselmesiyle birlikte altın/ gümüş oranı 80’in altına inerek son 1 yılın en düşük seviyesine kaydetmiş oldu.

Platin de geçtiğimiz hafta başladığı rallisinde durmaksızın devam ederken 2018 yılı mart ayından beri en yüksek seviyesini kaydettiği seansı geride bıraktı. Platin 930 dolar/ons seviyesinden başladığı günü 961,40 dolar/onstan tamamlayarak günü yüzde 3.3 kazançla kapattı.

Paladyum da diğer kıymetlilere benzer hareket ederek günü kazançla kapattı. 1536 dolar/onstan seansı başlayan paladyum, günü 1548 dolar/onstan, yüzde 0,8 kazançla kapatmış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasasında dün satıcılı ağırlıklı işlemler görülürken, genel olarak işlemler dünya fiyatların altın eksi 1 dolar/onsla gerçekleşti. İşlem hacmi yüksek bir günü geride bırakan Borsa İstanbul, toplamda 2960 kg altın işlemi , 889 kg gümüş işlemiyle günü tamamladı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP