Altın Stokları Tükendi! Altın En Yüksek Seviyeyi Gördü Sert Hareketler Bekleniyor
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Stokları Tükendi! Altın En Yüksek Seviyeyi Gördü Sert Hareketler Bekleniyor

Altın Stokları Tükendi! Altın En Yüksek Seviyeyi Gördü Sert Hareketler Bekleniyor

Altın fiyatları neden yükseliyor? Küresel ekonomi tam düzelme emareleri gösteriyordu ki corona virüsü olayları patladı. Bozulan ekonomiyi toparlamak adına parasal genişleme dahil her yol deneniyor. Altın fiyatları da uygulamaya geçirilen politikalara göre şekilleniyor. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Altın Stokları Tükendi! Altın En Yüksek Seviyeyi Gördü Sert Hareketler Bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın stokları neden tükendi?

Korona belasından ötürü fiziki altın alımında büyük yükseliş yaşandı. Lojistik sektörününde faaliyetlerini durdurması sebebiyle altın fiziki olarak taşınamıyor. Bu da altın talebinin karşılananamasına sebep oluyor. İktisatta basit bir kural olan az bulunan değerli olur gerçeğine göre altın fiyatlarında büyük hareketliliklerin yaşanabileceği uzmanlar tarafından ifade ediliyor.

Altın Fiyatlarının Teknik Analiz ve Yorumu

ABD’den Corona Etkisini Yansıtan Bir Veri Daha; Dallas FED İmalat Endeksi

ABD’de Dalas FED imalat endeksi Mart ayında coronavirüs etkilerini açıkça yansıtır şekilde sert olarak geriledi.

*Dallas FED İmalat Endeksi: -70 (Önceki: 1.2)

Çin Merkez Bankası’ndan Yeni Gevşeme ve Likidite Hamlesi

Haftaya başlarken bu gece Asya seansında Çin Merkez Bankası yeni gevşeme hamlelerini duyurdu. Covid-19’un çıkış noktası olan Çin, virüsün yayılmasını büyük oranda engellemeyi başarırken yılın ilk çeyreği her ülkede olduğu gibi ölü bir çeyrek oldu. Yılın ikinci çeyreğinin ise akıbeti meçhul.

Çin Merkez Bankası piyasayı desteklemek için hemen hemen tüm majör bankaları gibi bu gece acil şekilde likidite ve faiz hamlesi gerçekleştirdi. Piyasaya 7.1 Milyar $ enjekte ederken, 7 gün vadeli ters repo faizi %2.4’den %2.2’a düşürüldü.

ALTIN

XAUUSD- Son Sekiz Yılın En Yükseğine TırmandI

Geçtiğimiz haftaki yükseliş eğilimini yeni haftanın ilk işlem gününde de sürdüren Ons Altın kazançlarını son 8 yılın en yüksek seviyesine taşıdı. Ons Altın daha önceden gördüğü ve son dönemin en yükse zirvesi olan 1703 bandı üzerine kırarak 1725 seviyelerine tırmandı. Teknik açıdan bakıldığında, yükseliş eğiliminin devam etmesi durumunda 1720 ve 1752 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Olası yaşanabilecek düzeltme hareketlerinde ise 1695 ve 1643 seviyeleri destek oluşturabilir.

Destekler: 1695-1643-1605

Dirençler: 1720-1752-1793

Altına yatırım yapmış olan yatırımcıları agresif işlem yapmamaları yönünde uzmanlar uyarıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP