Altın Yatırımcılarının Beklediği Açıklama Geldi Altın Yükselmeye Devam Edecek Mi?
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Yatırımcılarının Beklediği Açıklama Geldi Altın Yükselmeye Devam Edecek Mi?

Altın Yatırımcılarının Beklediği Açıklama Geldi Altın Yükselmeye Devam Edecek Mi?

Piyasaların dengesiz oluşu altına yatırım yapan herkesi paniğe sürüklemiş durumda. Sadece altına yatırım yapanlar değil altın yatırım yapmayı düşünenler de panik halinde. Özellikle ABD’de de yaşanan seçimler bu belirsizliği üst noktalara taşıdı. Ancak ekonomistler bu durumun devamlılık arz etmeyeceğini belirtiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Altın Yatırımcılarının Beklediği Açıklama Geldi Altın Yükselmeye Devam Edecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gözler ABD’nin Ekonomi Paketinde

Yatırımcılarla beraber altını hediye aracı olarak görenlerin de umudu ABD’nin son ekonomik hamlesinde. Düğünler başta olmak üzere başka sebeplerden dolayı alınan gram altın, çeyrek altın vs. fiyatlarındaki dengesizlik vatandaşı bir hayli zorluyor. Uzmanlar ise ABD’nin ekonomi paketini işaret ediyor. Doğrudan altın üzerine olmayan bu paket doların hareketlerini dengeye getirecek. Dolardaki denge para piyasaları kadar altında da olumlu değişikliklere sebep olacak. Uzmanlar altını yorumlarken geniş perspektiften yorumlamada bulunulmasını istiyor. Özellikle dolarla yakın ilişkili olan altın uzun vadede dengesizlik sunmuyor.

Altın fiyatları ons üzerinden değerlendirilmektedir.

Uzmanlar altına yatırım yapmak isteyenler için işçiliği olmayan ürünlerin değerlendirilmesini söylüyor. İşçilikle beraber ,bilhassa altın fiyatının düştüğü zamanlarda, altının satış değeri de düşmektedir. Altın anlık olarak takip edilmesi gereken bir maden. Bundan dolayı para piyasası kadar altının da piyasası günlük olarak takip edilmelidir. Günlük takip kimi zaman yeterli olmayabilir. Özellikle detaylı yatırım verileri gerekiyorsa saat başı takip sağlıklı olacaktır. Alım satımlarda ise anlık değerden işlemi görmek gerekir. Dünya geneline bakıldığında uzmanlara göre en az etki atında görülüyor. Bundan dolayı panik havasının oluşması çok da doğru değil. Yine de takibin elden bırakılmaması tavsiyeler arasında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP