Altın Yatırımı Olanlar ve Alacaklar Dikkat! Sarıkız Altın Çılgın Ralliye Başlıyor!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Yatırımı Olanlar ve Alacaklar Dikkat! Sarıkız Altın Çılgın Ralliye Başlıyor!

Altın Yatırımı Olanlar ve Alacaklar Dikkat! Sarıkız Altın Çılgın Ralliye Başlıyor!

Sarıkız olarak tabir edilen altın ralli mi başlatacak? Altın yatırımcısını sevindirecek açıklama. Hemen hemen tüm yatırım firmaları altına yatırım yönünde tavsiyede bulunuyor. Altın fiyatları hakkında Goldman Sachs'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Altın yorumları arasında en iddialı yorum çokuluslu bir ABD yatırım bankası olan Goldman Sachs'dan geldi. Tüm detayları ile altın fiyatları tahmin ve yorumları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
Altın Yatırımı Olanlar ve Alacaklar Dikkat! Sarıkız Altın Çılgın Ralliye Başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurumsal müşterilere yatırım bankacılığı, finansal danışmanlık, finansal yönetim, ve benzeri alanlarda hizmetler sunan köklü Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs altın fiyatları ile ilgili tahminlerini Jeff Currie aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı.

Goldman Sachs’ın Altın Fiyatları İle İlgili Yaptığı Açıklamanın Önemli Kısımları Şöyle:

ABD yatırım bankası Goldman Sachs Group Inc. emtia araştırma küresel başkanı Jeff Currie, halihazırda son altı yılın en yüksek seviyesi yakınlarında seyreden altının merkez bankalarının alımları ve altın destekli exchange traded fonlarına (ETF) gelen talebin etkisi ile muhtemelen yükseleceğini söyledi.

Çin, Rusya ve Polonya kaynaklı artan merkez bankası alımları fiyatların yükseldiği dönemde tüketime destek sağlarken, altın destekli ETF’lerdeki varlıklar, Bloomberg’in derlediği verilere göre, 2013’ten bu yana en yüksek seviyesi yakınlarında.

Corona virüsü, ABD ile Çin arasında artan ticaret tansiyonu ile güçlenen küresel ekonomik endişeler, altına yönelik güvenli liman talebinin artmasına neden oldu. Vadeli altın kontratları üst üste altıncı haftayı da yükselişle geçerek 2016’dan bu yana en uzun haftalık kazanç serisini gerçekleştirmeye yönelirken, Currie, resesyon endişelerine ek olarak, “ayrıca dolarizasyondan çıkış hikayesi de görülecek” dedi.

Currie Bloomberg Television’a yaptığı değerlendirmede, “Gelişen piyasalarda merkez bankaları altın alıyor,” dedi ve “Neden? Çünkü salgın hastalık, yaptırım riski, jeopolitik risk ve ticaret savaşı riskinden dolayı dolara sahip olmak istemiyorlar” değerlendirmesinde bulundu. Goldman bu yıl altın için fiyat tahminini ons başına 2,100 dolara yükseltti.

“Avrupa’da kurumsal yatırımcılar ve aynı zamanda ABD’dekiler, jeopolitik risk tekrar dikkate alındığında, gelecekte altına daha fazla talep gösterecek” şeklinde konuştu.

Altın Alacaklar Dikkat! Tüm Zamanların Rekoru KırıldıKriz Dönemlerinin Favori Yatırım Aracı Altın

Sarıkız, güvenli liman gibi ifadelerle ekonomi piyasalarında isimlendirilen altın dünya genelinde resesyon söylentilerinin arttığı şu dönemde popülerliliğini yeniden kazandı. Ülkelerin uyguladıkları para politikalarına güvenmeyen ve global çapta bir resesyon beklentisi içinde olan yatırımcılar altına yatırım yapmaya devam ediyor. 2020 senesi zirvelerini zorlayan altın, zirve noktalarında bile kolaylıkla alıcı bulabiliyor. Uzmanlar altın fiyatlarında yaşanan her düşüşün bir alım fırsatı olduğunu belirtiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP