DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Altına Rakip Geliyor, Dünya Yeni Yatırım Aracını Buldu!
  • Finans 365
  • Borsa
  • Altına Rakip Geliyor, Dünya Yeni Yatırım Aracını Buldu!

Altına Rakip Geliyor, Dünya Yeni Yatırım Aracını Buldu!

Dünya genelinde insanlar neye yatırım yapacağını bilemez hale geldi. Özellikle korona virüs salgınıyla dağılan ekonomiler paranın yönünün neresi olduğunu gösteremiyor. Ekonomistler son zamanlarda yeni bir yatırım aracının adını gündeme getirse de, kimse paladyum’un adını daha duymuş değil. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Altına Rakip Geliyor, Dünya Yeni Yatırım Aracını Buldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altına Yeni Rakip, PALADYUM!

Metal olarak oldukça kıymetli olan paladyum’un kullanım alanları arasında tıp, diş hekimliği, kimyasal uygulama gibi alanlarda karşımıza çıkıyor. Altına göre daha az bulunan bu metal, altına göre 30 kat değer kazanacak durumda. Altının ONS değeri düşünüldüğünde 2900 seviyesinde olan Paladyum, yılsonunda 4000 dolar seviyesinde olacağı öngörülüyor.

Paladyum elektronik, otomotiv, mücevher gibi iş alanlarında kullanılacak en önemli madde olarak duyurulmaya başlandı. Bu haberler ile yatırımcılar yönlerini bu yeni metale çeviriyor. Yatırım amaçlı ciddi bir seçenek olan paladyum bugünlerde altından daha kıymetli duruma gelmiş halde.

Ekonomi verileri düşük olmasına rağmen, uzun vadeli nakit duran yatırımcı, yüksek kar beklentisini karşılayacak arayışını sürdürüyor.

Şimdiye kadar altın üzerinden gidilen yatırımcılığın yeni adresi paladyum olarak gözükmeye başladı. Bu değerli maden Amerika Birleşik Devletleri, Güney Afrika, Kanada madenlerinden temin ediliyor. Paladyumun tıp alanında kullanılması ise korona virüs ilaç çalışmalarında alternatif olarak kullanılabileceği söyleniyor. Paladyum beyaz altının yapı taşı olmakla birlikte platine benzeyen kıymetli bir metaldir. Hidrojeni emme özelliğinden dolayı tartışmalı soğuk füzyon denemelerinde kullanılan en önemli bileşendir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP