Altına Teşvik Desteği Yatırımcının Gözü O Destekte

Altına Teşvik Desteği Yatırımcının Gözü O Destekte

Küresel bazlı her olaydan kolaylıkla etkilenen altın yatırımcıları da hayli korkutuyor. Gün içinde bile farklı şekilde seyreden altın için uzmanlardan yorum gecikmedi. Güne on-gram altın fiyatlarının açılış fiyatlarını takip etmeyle başlayın uyarısı da yapıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:33
Altına Teşvik Desteği Yatırımcının Gözü O Destekte
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Gerilimi Aşı İle Son Buldu

Dolar ve altın arasındaki tahterevalli etkisi yatırımcıyı yordu aynı zamanda. Birindeki düşüş diğerini etkilemiyor hatta olumlu oluyor dense de bu durum kısa vade için geçerli. Uzun vadede altın ve doların seyri paralel gitmektedir. ABD seçimlerinden sonra çok sık dile getirilen destek paketi için kollar sıvanmış durumda. Dünyanın her yerindeki yatırımcılar kadar Türk yatırımcılar da bu paketin peşinde. 908 Milyar Dolarlık bir paket tasarladıklarını belirten Chuck Schumer para piyasalarında beklenen etkiyi oluşturma konusunda gayet kararlı. Paketin çıkış planları bile dolar ve dolar paralelinde altını etkilemeye başladı.

Pandemi de altın fiyatlarını etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesi. Uzmanlara göre korona virüs aşısını ilk olarak İngiltere’nin onay vermesiyle doların seyri değişebilir. Yatırımcıların özellikle aşı söylentileri hafifleyene kadar altın trendlerini takip etmesi gerekiyor. Özellikle ons ve gram altın fiyatlarının ne kadar olduğu bilinmelidir. En son mesai bitimine doğru edindiğiniz altın fiyatı bilgisi kısa vadede plan yapmanızı kolaylaştıracaktır. ABD ve Çin gerginliği dolar paralelinde altını çok etkileyecek gibi olsa da aşı söylemleri bu gerginliğin önüne geçti. Yatırımcılar kadar uzmanları da sevindiren bu gelişme ışığında piyasaların çok fazla sarsılmadığı yorumları geldi. Aşının sonunda ise beklenen altın fiyatlarına yaklaşılacağı düşünülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP