Altında O Seviyenin Üstünde Çarşı Karışır! Dikkat Ani Hareketlenmeler Yaşanabilir!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altında O Seviyenin Üstünde Çarşı Karışır! Dikkat Ani Hareketlenmeler Yaşanabilir!

Altında O Seviyenin Üstünde Çarşı Karışır! Dikkat Ani Hareketlenmeler Yaşanabilir!

Son günlerde durgunlaşan altın destek arayışında. O seviyeyi destek yapabilirse yukarı gitme arzusunda olan altın bir yandan da siyasi ve ticari gelişmeleri fiyatlıyor. Altın yükselir mi? Altın düşer mi? Sorularını son uzman altın yorumları eşliğinde sizler için derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Altında O Seviyenin Üstünde Çarşı Karışır! Dikkat Ani Hareketlenmeler Yaşanabilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz hafta hareketli günler geçiren altın bugünlerde dar bantta hareketler çiziyor. Altın destek arayışında.

Korona endişesiyle dünya çapında altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik yerini hacimsiz yatay hareketlere bıraktı. Aşı ile ilgili gelişmeler yakından takip edilirken son günlerde altın yatırımcısının yakından takip ettiği diğer bir gelişme ise ABD-Çin arasında yaşanan gerilim ve ABD seçimleri.

Merkez Bankalarının Politikaları Takip Edilmeli

Dünya genelinde ekonomik durgunluğu aşabilmek adına hemen hemen her ülkenin merkez bankası faiz indirimine gitti. Dünya genelinde faizlerin düşmüş olması da mevduattaki paraların altın yatırımına kaymasına sebep oldu. Korona gelişmelerinin yanısıra merkez bankalarının faiz politikaları da altın yatırımcıları tarafından yakında takip edilmeli.

ALTIN TEKNİK YORUM

XAUUSD – 1926’yı Destek Yapmaya Çalışıyor

Sarı metal son zamanlarda günlük fiyat hareket alanını daraltıyor. Bu süreçte de 1926 seviyesini destek olarak alıyor. Sarı metal 1926’yı destek alarak yatay hareket ederken, grafikte görülen yükselen fiyat kanalının alt bandına da yaklaşıyor. Bu sebeple bu bölgede verileceği karar kritik. Kanalın alt bandının kırılması, sarı metaldeki negatif hareketleri güçlü şekilde tetikleyebilir.

Olası tepkilerde ise 1960 direnci ara bölge iken 1981 direnci haftalık ana bölge olarak takip edilebilir.

Destekler: 1926 – 1897 – 1867

Dirençler: 1945 – 1960 – 1981

Yukarıda belirtilen seviyeler altında kısa vade de belirlenen destek ve direnç seviyeleridir. Uzun vade için destek ve direnç seviyeleri farklıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP