Altında Satış Zamanı! Köprüden Önce Son Çıkış O Tarih
  • Finans 365
  • Altın
  • Altında Satış Zamanı! Köprüden Önce Son Çıkış O Tarih

Altında Satış Zamanı! Köprüden Önce Son Çıkış O Tarih

Kasım ayında altın fiyatları ne olacak sorusu yatırımcıların meraklıların en fazla arama yaptığı konular arasında yer aldı. Yatırımcılar altından ne zaman çıkılmalı? Altın fiyatları ne olur? Altın düşer mi? Yükselir mi? Sorularının cevaplarını arıyor. Altın 2011 Yılında görmüş olduğu tarihi zirve olan 1900 dolar seviyesini test edebilir. Ancak bunun tam tersi bir senaryo ile 1400 dolar dip seviyesini de görebilir. Peki altın ne zaman satılmalı? İşte uzmanların altın yorumları ve tahminleri.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Altında Satış Zamanı! Köprüden Önce Son Çıkış O Tarih
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın fiyatları 2013 yılından bu yana rekor seviyelere ulaştı. Bunun en büyük sebepleri arasında ekonomik resesyon, jeopolitik riskler, belirsiz Brexit ve ABD ve Çin için üretilen senaryolar güvenli limana olan ilgiyi artırdı. Peki altından çıkma zamanı geldi mi? FED kararını vermeden altından çıkmalımıyız? İşte güncel altın fiyatları ve haberleri.

Dünya genelinde yaşanan olumsuz havalar ABD ve Çin arasındaki ticari havanın olumsuz gelişmesi petrol fiyatlarında ki son günlerde artış tedirginliği baskılarken yarın FED tarafından gelecek açıklama altın fiyatlarını etkileyecek en büyük faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Sarı Metal Fırtına Estiriyor!

Mayıs ayında altının ons fiyatı 1285 dolardan geçtiğimiz ay 1566 dolarlık son altı ayın zirvesine ulaştı. ABD ve Çin arasındaki müzakerelerin yeniden başlaması ardından altının ons fiyatında 35 dolardan fazla düşüş gerçekleşti. Piyasalarda pani havası estiren bu düşüş aralık ayından bu yana yaşanan en büyük düşüş oldu.

Altın Fiyatlarında Yükseliş Bitti mi?

Son iki aydır yükselişin hız kesmesi 1600 dolar seviyesini aşamamış olması altının yükselişinin buraya kadar olduğunu ve bu yıl artık yükselme beklenmemesi gerektiği gösteriyor olabilir. Kimi altın yorumcularına göre 1515 doların altındaki düşüşler 1400 dolar hedefine doğru yol alınabileceğine işaret ediyor.

Altında Satışlar 25-30 Kasımda Başlar

Kıymetli maden piyasalarından ayrılma altına yatırım yapanlar için FED faiz kararı sonrası gerçekleşebilir. Toplantı sonrası altın fiyatlarını merak edenler için önemli ölçüde belirleyici olacaktır.

FED’in faiz faiz kararı piyasalarda 25 bp indirim olarak algılandığı gibi 1,75-2 bandında bir faiz beklentisi hakim görünüyor. Faiz indirimi gerçekleşmesi durumunda altının ons satış fiyatında 1600 dolara doğru pik yapması bekleniyor. Tarihi zirve olan 1900 dolar seviyesini 1600 dolara yapacağı hızlı hareketin ardından gerçekleştirmesi bekleniyor. Altının ons fiyatındaki rekoru olan 1900 dolarlık tarihi zirveyi bu yıl kırması bekleniyor ancak bunun tam tersi bir senaryoda karşımıza çıkabilir.

FED Faiz İndirmeyecek?

Uluslararası bazı stratejistlere göre ekonomik koşullar henüz faiz indirimi için yeterli veri vermiyor. Özellikle Kanadalı TD Securities parasal sıkışma alanında bulunulmadığını bununda faiz indirimi için gereken koşulların oluşmadığını belirtiyor. Altın fiyatları için hazırladığı notlar da yıl sonuna kadar yüzde 30 düzeyinde bir yükseliş gerçekleştirmesi gerektirdiğini ancak bunun mümkün gözükmediğini belirtti.

Yatırım Riskli Piyasalara Kayabilir!

ABD ve Çin müzakerelerinin yeniden başlayacak olması pay piyasaları ve riskli piyasalara katılımın artmasını sağlayabilir. Piyasalarda risk iştahının artması altın fiyatlarında hüzünlü bir yıl sonu geçirilmesini sağlayabilir.

Tüm bu yorumların ardından altın ne zaman satılabilir sorusunun cevabı, FED toplantısını beklemek olabilir!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP