Altındaki Düşüşün Sebebi Büyük Altın Satışı mı? Citi Grup Batıyor mu?
  • Finans 365
  • Altın
  • Altındaki Düşüşün Sebebi Büyük Altın Satışı mı? Citi Grup Batıyor mu?

Altındaki Düşüşün Sebebi Büyük Altın Satışı mı? Citi Grup Batıyor mu?

Altındaki düşüş yatırımcılarını tedirgin etti. Finansal veriler ve güvensizlik ortamına binaen altının yükselmesi gerekiyorken altın neden düşüyor? Altın fiyatlarında ki düşüşün sebebi Citi Grup'un yüklü miktarda altın satışı yapması mı? Ekonomi çevrelerinde ve sosyal medya da dile getirilen Citi Group battı iddiaları doğru mu? Altın neden düştü? Altındaki düşüş sürecek mi? Tüm bu soruların cevaplarını meraklıları için araştırdık. İşte detaylar

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
Altındaki Düşüşün Sebebi Büyük Altın Satışı mı? Citi Grup Batıyor mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın yatırımcısı global çapta bir kriz ortamının olmasına rağmen altın fiyatlarının düşüyor olmasına anlam veremiyor. Kriz dönemlerinin gözde yatırım aracı olan altının herkes tarafından yükselmesi bekleniyor ama altın aksi yönde düşüyor. Altın yatırımcısı altında ki bu düşüşü anlamaya çalışıyor. Altın fiyatlarının düşmüş olması ile ilgili en çok konuşulan Citi Grup’un yüklü miktarda altın satışı yaptığı iddiası.

Citi Grup Battı mı?

Ekonomi kulislerinde ve sosyal medya da finans devi Citi Group’un batmak üzere olduğu, bunun önüne geçmek için sahibi olduğu altın portföyünü sattığı, bu sebeple altında düşüş yaşandığı ile ilgili ciddi iddialar var. Şu an için yapılmış resmi bir açıklama yok ama bu olayın gerçek olup olmadığı önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

ALTIN

İçerisinde bulunduğumuz haftada zayıf ve dalgalı bir performans gösteren altın fiyatlarında sabah saatlerinde piyasalara düşen haber akışları volatiliteyi oldukça artırdı. ABD Başkanı Donald Trump’ın Kovid19 testinin pozitif çıktığına yönelik gelen açıklamalar ABD endekslerinde sert aşağı yönlü hareketlenmelere neden olurken, küresel risk iştahını da oldukça azalttı.

Azalan risk iştahı ile birlikte yatırımcılar altına doğru kayarken, altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Haber çok yeni olduğu için piyasalarda volatilite oldukça arttı. Şimdi piyasalar bu konuda gelebilecek haber akışlarını yakından takip edecek ve bu haber akışları volatilite üzerinde etkili olacaktır.

Diğer yandan teşvik paketi konusundaki görüşmeler ve doların küresel bazda zayıf seyri altındaki yükselme hareketlerinin diğer sebepleri arasındaki yerini aldı. Gün içerisinde ise piyasalar haftanın da en önemli ekonomik verilerinden biri olan ABD tarım dışı istihdam verisini takip edecek. Veri TSİ 15:30’da açıklanacak. Veri ile küresel bazda volatilite oldukça artacaktır.

XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1918.71 – 1938.97 – 1960.34 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 1882.51 – 1865.20 – 1849.52 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

Yatırım uzmanları yatırımcıları teknik destek ve direnç seviyelerine dikkat etmeleri ve global gelişmleri yakından takip etmeleri konusunda yatırımcıları uyarıyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP