DOLAR

32,5876

0.35%
EURO

34,8644

0.35%
ALTIN(gr)

2.495,96

0,48%
BİST 100

%
Anneler Bu Ödeme Sizler İçin Toplamda 9 Bin TL Ödeme Verilecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Anneler Bu Ödeme Sizler İçin Toplamda 9 Bin TL Ödeme Verilecek

Anneler Bu Ödeme Sizler İçin Toplamda 9 Bin TL Ödeme Verilecek

Yapılan açıklamaya göre devlet anneler için ödeme yapmaya hazırlanıyor. 9 bin TL’ye varan ödemeler söz konusu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Anneler Bu Ödeme Sizler İçin Toplamda 9 Bin TL Ödeme Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anneler devletin en çok dikkat ettiği kişiler olarak bu dönem karşımıza çıktı. Pandemi dolayısıyla iş bulmakta zorlanan bulsa bile işvereni ile devamlı itiş kakış halinde olan kadınlar için çalışmak neredeyse imkânsız boyutta. Hem bu hareketliliğin içine bir de doğum girerse anne daha çok kaygılanıyor. Buna gören işten çıkarılma korkusu bri yanda maddi korkular bir yanda olduğundan anne bebeğin tam anlamıyla entegre olamıyor. Devlet bu durumun üstesinden gelmek adına birtakım ödemeler paylaştı. Ödemelerden öne devlet işverenlerden kesin şekilde söz almak istedi. Verilecek bu söze göre iş veren anneyi doğumdan sonra işten çıkarmayacak çıkaracaksa tazminat ödemesi gerekecek. Bu sözü vermeyen iş veren devlet tarafından yaptırıma maruz kalacak.

Ödeme Planları Hazır

Devletin vereceği destekler ise ilk olarak iş görmezlik ödeneği olacak. Bu ödeneğe göre kadınlar doğumdan sonra sağlık sebeplerinde mütevellit işe tam anlamıyla entegre olamayabilir. Ve haklı olarak çalışmak istemeyebilir. Bunda dolayı kurum kadını suçlayamaz ve vereceği bir formu kadınların doldurması beklenir. Doldurulan form kadınların çalışmayacakları süre boyunca yetecek ödeminin başvuru formudur. Bu form sayesinde 7 bin TL alacak olan kadın aldığı bu parayı tekrardan ödemeyecek. 7 bin TL sabit bir tutar olmayıp asgari ücrete bağlı olarak değişen bir tutar. Bir diğer ödeme ise doğum parası olacak. En az 300 TL alacak olan anneler 1300 TL’ye kadar ödeme alabilecek. Ödemeler 1 sene boyunca yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP