DOLAR

32,5902

0.34%
EURO

34,8339

0.26%
ALTIN(gr)

2.505,87

0,88%
BİST 100

%
Anneler Çok Şaşıracak 2 Farklı Ödemenin Fitilini Ateşledi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Anneler Çok Şaşıracak 2 Farklı Ödemenin Fitilini Ateşledi

Anneler Çok Şaşıracak 2 Farklı Ödemenin Fitilini Ateşledi

Devlet vatandaşlar için ödeme yaparken anneleri de unutmadı. Yapılan açıklamaya göre 2 farklı ödeme için onay verildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Anneler Çok Şaşıracak 2 Farklı Ödemenin Fitilini Ateşledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2 farklı ödeme için geri sayan anneler sonunda bekledikleri ödemeye sonunda kavuşacak. Çalışan annelere yönelik olan ödemeler için annelerin SGK’lı olması gerekecek. Hangi sosyal güvenlik kurumuna bağlı olunduğu önemli olmayacak. Bağ Kurlu ya da Emekli Sandığı’na bağlı olunması da iş görecek. Yapılacak ilk ödeme yeni doğum yapan annelerin süt parasına ilişkin olacak. Süt parası daha önceden tek seferlik yapılıyordu. Ancak pandemiden sonra yapılacak olan ödemelerin periyodik olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Burada annelerin rahatı düşünülürken bebeklerin de sağlıklı bir şekilde beslenip bakımlarını gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Ödemeden yararlanılması için annelerin SGK’ya başvurası gerekiyor. Başvuru evraklarının içinde doğan bebeğin sağ olduğuna ilişkin belgelerin de var olması gerekiyor.

Aynı İl Olmak Zorunda

Diğer ödeme ise çalışmak isteyen annelere yönelik olacak. Bu ödeme sayesinde hem çalışan anneler hem de çocuklara bakacak olan bakıcı hanımların kazanması bekleniyor. Pandemi dolayısıyla kadınların iş gücüne katılımı oldukça azalmıştı. Bu proje sayesinde kadınlar iş gücüne iki kat daha fazla katılmış olacak. İlk olarak çalışmak isteyen annelerin devletin ilgili kurumlarına başvuruda bululması gerekiyor. Devletin ilgili kurumlarında kayıtlı olan bakıcılar ise annelere yönlendirilecek. Bu yönlendirilme sonucu annelere bakıcılar iletilmiş olacak ve bakıcılar da ödem almış olacak. Bakıcılar için getirilen kıtsalar da açıklandı. Buna göre bakıcı ile aile aynı ilde oturmak zorunda olacak. Buna ek olarak bakıcının devlette kayıtlı olması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP