DOLAR

32,6012

0.38%
EURO

34,8074

0.2%
ALTIN(gr)

2.498,40

0,58%
BİST 100

%
Anneler İçin İki Farklı Ödeme Yapacak olan Devlet Her Anneye 8 Bin TL Ödeyecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • Anneler İçin İki Farklı Ödeme Yapacak olan Devlet Her Anneye 8 Bin TL Ödeyecek

Anneler İçin İki Farklı Ödeme Yapacak olan Devlet Her Anneye 8 Bin TL Ödeyecek

Annelere yapılması planlananödemeler bir bir hayata geçiriliyor. Buna göre 2 farklı ödem için de start verildi. Açıklamaya göre anneler için iki farklı ödem yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Anneler İçin İki Farklı Ödeme Yapacak olan Devlet Her Anneye 8 Bin TL Ödeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu ödemelerin alınması içinannelerinsigortalıbir işteçalışması gerekiyor. Sigortalı olan işe hamilelik dolayısıyla ara verilmişolabilir. Ancakhamilelikten önce en az 3 ay süreyle sigortalı olarak çalışılması gerekiyor. Bu şartlara uyan bir kadınödemelereyaklaşmış demektir. Diğer şartlar ise destek ödemeler için klasik olan şartlar olarak açıklandı. Buna göre annenin 18 yaşından büyük ve Türk vatandaşıolması gerekirken kamu hizmetlerinden yararlanmasına engel bir durumun da oluşmamışolması gerekiyor. Bu şartları sağlayan vatandaşların ödem almaması için bir sebep görünmüyor.Açıklamanın devamında ödemelerin SGK aracılığıyla elden erişileceği sadece birödeme içi banka hesabınıngerekebileceği de açıklandı. İş görmezlik ödeneği meblağ olarak fazla olduğundan o ödeme için banka hesabına ihtiyaç duyulacak.

Bazı Ödemeler Zamlı Gelebilir

Açıklamaya devam eden yetkililer ilk ödemenin süt parası olacağını belirtti. Buna göre bu ödemedenyararlanacak olan çocuğun 2 yaşını geçmemiş olması gerekiyor. Daha yeni doğum yapan anne SGK’ya giderek süt parası için başvuruda bulunabilir. Bu başvurularınneticesindebaşlayacak olan ödemeler çocuk 2 yaşına gelene kadar devam edecek. Bu ödemelerin 202 TL olacağı da açıklandı. Diğer ödem ise iş görmezlik ödeneği olarak hayata geçirilecek. Bu ödemeye asgari ücret baz alınarak değer biçilecek. 7000 bin TL olması beklene ödeme için net bir açıklama henüz yapılmadı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP