DOLAR

32,5070

0.18%
EURO

34,8317

0.29%
ALTIN(gr)

2.490,82

1,17%
BİST 100

%
Anneler Toplamda 13 Bin TL Ödeme Alacak Başvurular Başlıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Anneler Toplamda 13 Bin TL Ödeme Alacak Başvurular Başlıyor

Anneler Toplamda 13 Bin TL Ödeme Alacak Başvurular Başlıyor

Son dönemde işten çıkarılan istihdamdan düşen kadınların sayısında hayli artış var. Bu durum özellikle ekonomi için sıkıntılı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:57
Anneler Toplamda 13 Bin TL Ödeme Alacak Başvurular Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anneler için yapılan çalışmalarda sona yaklaşan devlet her bir ihtimal için bir çözüm oluşturdu. İş verenlerin haksız yere işten çıkartmaları burada en büyük etken oldu. Pandemi dolayısıyla daralmaya giden işletmeler hariç özellikle çocuklu kadınlar büyük bir risk altında. İş sözleşmelerin haksız yere fesh edilmesi durumların artış göstermesi devleti harekete geçirirken annelerin de yüzünü güldürecek. Annelerin özellikle işsiz kadınların boşa geçen süresi olmaması için devlet desteklerini hızlandıran yetkililerin detaylı açıklamalarda da bulundu. İlk olarak kısa çalışma ödeneklerine benzer4 ödeneklerin sayısında inanılmaz şekilde artışa gidildi. Yapılacak başvurular neticesinde kadınlar çalışamama temalı ödenekler alabilecek ve aile bütçesini sarsmamış olacak. Bir diğer ödenek ise doğumdan sonrası için tasarlandı.

Kadınlara Gün Doğdu

7 bin TL olarak tasarlanan bu ödenekle beraber doğum yapan kadınların üzerinde büyük bir yük kalkmış olacak. Sezaryen ya da normal doğum fark etmeksizin yapılan bu ödem ile beraber kadınların üzerindeki doğum şekli baskısı da azaltılmış olacak. Asgari ücret baz alınarak hesaplanan bu ödeneğin her geçen yıl artırılması da bekleniyor. Bir diğer ödem ise çocuklara yönelik olacak ve doğrudan kadınları kapsamayacak. Doğum parası olarak düşünülen ödeme 2 farklı şekilde hayata geçirilecek. İlk olarak çocuk sayısı ve sırasına göre yapılacak ödemede toplam 1300 TL ödeme periyodik olarak yapılacak. Bir diğer ödeme ise 2 yaşına kadar çocukların bakımı üstelenecek kadar verilecek bir meblağ olarak açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP