DOLAR

32,5392

-0.04%
EURO

34,7952

-0.22%
ALTIN(gr)

2.433,43

0,15%
BİST 100

%
Annelere 3 Ayrı Zaruri Ödeme Yapılacak Daha Önce Yararlanamayan Annelere Başvuru Hakkı Doğdu
  • Finans 365
  • Finans
  • Annelere 3 Ayrı Zaruri Ödeme Yapılacak Daha Önce Yararlanamayan Annelere Başvuru Hakkı Doğdu

Annelere 3 Ayrı Zaruri Ödeme Yapılacak Daha Önce Yararlanamayan Annelere Başvuru Hakkı Doğdu

Devlet anneler için yeniden ödeme planı devreye soktu. Bu planın özelliği geçmişe yönelik olması. Devlet anneler için geçmişe yönelik bir ödeme paketi oluşturdu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Annelere 3 Ayrı Zaruri Ödeme Yapılacak Daha Önce Yararlanamayan Annelere Başvuru Hakkı Doğdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Buna göre vatandaşlar için ödem paketi hazırlayan devlet pandeminin ikinci dalgasıyla beraber bu paketlerin hem sayısını hem de kapsamını oldukça artırdı. Yaşanan bu durum neticesinde ödeme paketlerine geçmişe dönük olma özelliği de eklendi. Tebliğden belirtildiği taktirde belli bir tarihten sonrası ya da öncesi için ötmebaşvuru mümkün olacak. Bu sayede geçmişte yaşana hak kayıpları yeni dönemdetelafi edilmiş olacak. Pandemi dolayısıyla vatandaşların nakit ihtiyacı inanılma boyutlara ulaştı. Bu sebepten devletvatandaşlar için ödeme yapmanın yollarını arıyor. Ve çoğunlukla da buluyor.

Geçmişe Dönük Ödemelerde Yeni Dönem

İlk ödeme doğum parası olarak kayıtlara geçti. Buna göre 2015 yılında sonra doğum yapan tüm kadınlarbaşvurudabulunduklarıtaktirde alt sınır 300 üst sınır 1300 TL fazlası olacak şekilde ödeme alacak. Yeni başvurularda çocuğun 2 yaşını geçmemiş olması gerekiyor. Ödemelerin yeni başvurular için periyodik olmasıplanlanırken eski başvurularıiçin tek seferde yapılması planlanıyor. Bir diğer doğum parası paketi ise sadece 2 yaşına kadar olan çocuklara 150 TL olan ödem paketi. Bunun da süresi çocuk 2 yaşına gelene kadar devam edecek. Başvuruesnasında çocuk iki yaşını içindeyse u durumdadevlettarafından kabul edilecek. Birdiğer ödeme ise süt parası olacak. Çocuk sütten kesilene kadar yani 2 yaşına kadaranneye 202 TL verilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP