DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Annelere Çifter Çifter Ödemeler Kapıda Açıklamalar Yüz Güldürüyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Annelere Çifter Çifter Ödemeler Kapıda Açıklamalar Yüz Güldürüyor

Annelere Çifter Çifter Ödemeler Kapıda Açıklamalar Yüz Güldürüyor

Anneler bu dönem devletten oldukça fazla destek ödemesi aldı. Yapılan açıklamaya göre ödemlerine devam edeceği bildiriliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
Annelere Çifter Çifter Ödemeler Kapıda Açıklamalar Yüz Güldürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemiyle beraber anneler ve çocukları oldukça zor zamanlardan geçiyor ancak devlet çalışmaları elden bırakmıyor. Açıklamaya göre annelere destek ödemesinde son raunda girildi. Doğumdan önce ve doğumdan sonra olmak üzere iki farklı destek ödemesi verecek olan devlet ödemeleri aynı anda yapmamayı da planlıyor. Açıklamaya göre ilk etapta doğum paraları ardından süt parası annelere teslim edilecek. Tüm bu ödemeler bebeğin sağ doğması itibariyle geçerli olacak. İlk olarak annenin SGK’lı olması gerekecek. Doğum parası almak isteyen vatandaşlar için farklı bir sistem uygulanacak. Buna göre anne SGK’lı değilse bile babanın SGK’lı olması meseleyi halledecek nokta olacak. Ancak burada annenin çalışmaması en önemli nokta olacak.

Babalar Bu Süreçte Dikkate Alınmayacak

Buna ek olarak anne ve babanın 18 yaşından büyük olması gerekiyor diğer türlüsü ceza yaptırıma girecek. Yetkililer bu komuysa özellikle dikkat çekiyor. Bir diğer önemli ödem ise süt parası olacak. Süt parası zamlanmayan ödemeler arasında başı çekiyor. Devlet birçok ödemeye zam yaparken bu tip ödemelere zam yapmamak noktasında direniyor. Gıda, yakacak veya giyim noktasında yaşanan büyük talep süt parasına fazla gelmiyor. Bundan dolayı süt parasına fazla eğilmeyen devlet bu alana da eğilmeyi düşünüyor. Bu ödemelerde annenin kesinlikle SGK’lı olması şart. Babanın SGK’lı olması süt parası için geçerli olmayacak çünkü ödeme direkt annelere verileceğinden babanın sosyal güvenlik kurumuyla bağının olup olmaması önemli olmayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP