Annelere Devlet Desteği ile İstihdam Sağlanıyor!

Annelere Devlet Desteği ile İstihdam Sağlanıyor!

Bedensel engeli olan çocukları ile birlikte her gün okula giden koca yürekli anneler, çocuklarının eğitim aldığı okullarda öğrencilere yardım ediyor! Koca yürekli annelere devlet desteğiyle istihdam sağlanıyor, konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
Annelere Devlet Desteği ile İstihdam Sağlanıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca yaklaşık 10 yıldır engelli öğrenciler için ücretsiz taşıma desteği sağlanmakta. Haftanın beş günü okula gidip gelen engelli çocuklarımızın annelerine yeni bir umut doğdu! Ekonomik olarak sıkıntı çeken anneler üstlenmiş oldukları görevler ile engelli çocuklara büyük konfor sağlıyor. Üstlenmiş oldukları rehberlik görevi ile engelli çocukları servise bindirip, indiriyor, okuldaki kişisel ihtiyaçlarına yardımda bulunarak çocukları mağdur etmiyorlar. Bu görevleri üstlenen anneler okullarda istihdam ederek asgari ücret düzeyinde ek gelir alıyorlar.

Anneler Destek Oluyor

Engelli öğrenciler için tasarlanmış olan ve normal çocuklarla birlikte serebral palsili çocukların da eğitim aldığı ilk meslek lisesi MEB SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi görevli annelere istihdam sağlıyor. Her gün engelli çocuklarını okula bırakan anneler okulda kalıp engelli çocuklara yardımcı olarak gelir sahibi oluyorlar. Çocuğunu her gün okula getirip aynı zamanda rehberlik görevine kalan Meryem Gürbüz üç yıldır çalıştığı okuldaki çocuklara yardımcı olmaktan çok büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Başka bir veli olan üstelik rehberlik görevini de yerine getiren Selma kurtaran konuya ilişkin “servisle evlerinden aldığımız çocukların servise binmelerine, servisten inmelerine yardımcı oluyoruz. Bu sayede hem çocuklarla ilgilenip hem de evime katkıda bulunabiliyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP