DOLAR

32,3791

0.17%
EURO

35,0149

-0.22%
ALTIN(gr)

2.324,53

0,23%
BİST 100

%
Annelere Eşi Görülmemiş Ödeme Yapılacak 7325 TL İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Annelere Eşi Görülmemiş Ödeme Yapılacak 7325 TL İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Annelere Eşi Görülmemiş Ödeme Yapılacak 7325 TL İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Devlet kadınlara yaptığı destek ödemelerinde vitesi artırmaya karar verdi. Pandemiyle beraber kadınlara destek konusu daha fazla gündeme geliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
Annelere Eşi Görülmemiş Ödeme Yapılacak 7325 TL İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca kadını ilgilendiren gelişmede sona yaklaşıldı. Yapılacak olan ödemede kadınların çalışıp çalışmamasına dikkat edilmeyecek. Her ödeme türü için farklı şartlar aranırken hızlı şekilde sonuçlandırılma ya gidilecek. Özellikle annelere destek verilmesi konusunda titiz çalışan devlet anne ve çocuk maddi açıdan sıkıntı yaşamasın amacıyla hareket ediliyor. Çocuk parası, doğum yardımları, süt ve emzirme destekleri olarak ayrılan kalemlerde kim neye uygunsa ona göre başvuruda bulunacak. Böylelikle bu ödemelere ayrılan ödenek ihtiyacı olan vatandaşa gidecek karışıklık yaşanmayacak. Çalışan anneleri daha çok kapsayan destek ödemelerine başvuruların kısa zamanda başlayacağı duyuruldu. Vatandaşlardan ise başvuruların devamlı takip edilmesi istendi.

İki Farklı Şekilde Ödeme Almak Mümkün

Pakette en dikkat çekici olan doğum destekleri için çocuk kısıtlaması getirilmedi. Ancak her doğumda verilecek olan ödeme farklı olacak. İlk çocuk için 300 TL olarak planlama yapılırken 2. Çocuk için 600 ve 3. Çocuk için ise 900 TL olarak belirlendi. 3. Çocuktan sonra doğacak her çocukta sabit şekilde 900 TL ödeme yapılacak. Bu ödemeler aylık olacak şekilde değil tek seferde olacak şekilde planlandı. Analık izni olarak geçen süreçte de devlet desteği olacak. 112 gün işinden ayrı kalacak annelere ödeme yapılması planlanıyor. Ödemeler içinse Ziraat Bankası ve PTT ile anlaşıldı. Dileyen anneler ödemelerini Ziraat Bankasından alabilecekken PTT’de hesabı olan anneler ise PTT’yi tercih edebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP