DOLAR

32,3810

0.12%
EURO

35,1050

-0.08%
ALTIN(gr)

2.322,13

0,14%
BİST 100

%
Annelere İki Ödeme Birden Çocuklar da Sevinecek

Annelere İki Ödeme Birden Çocuklar da Sevinecek

Devlet annelere ödeme yapmaya hazırlanıyor. Buna göre süt parası ve doğum parası olmak üzere iki farklı ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Annelere İki Ödeme Birden Çocuklar da Sevinecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre devlet özellikle anneler için yeni ödemeler yapmaya hazırlanıyor. Pandemi dolaysıyla herkes stres ve gerginken hamile olan kasınlar bu stresi daha da derinde hissetti. Yaşanan bu hadiseler anne karnındaki bebeği de etkiliyor. Doğumdan sonra bebeğine yoğunlaşamayan anneler için devlet bir çalışma başlattı. Buna göre mevcut ekonomik buhranın etkilerini hem anne hem bebek hissetmesin diye ödemeler yapılacak. Ödemelerin ilki için annenin çalışmasına gerek yokken diğeri için annenin çalışması gerekiyor. İlk ödeme doğumla beraber bağlayan doğum parası. Bu ödemde annenin bebeği sağ olarak doğurması isteniyor. Bebek sağ doğduktan sonra nüfus müdürlüğünde işlemlerin gerçekleştirilmesi sırasında doğum parası için başvuruda bulunulabilir. O esnada başvuruda bulunmadıysanız ve doğum 2015 yılından sonra gerçekleştiyse yine başvuruda bulunma hakkınız bulunuyor.

Ödemeler Periyodik Olarak Yapılmaya Başlanacak

Bebeğin ya da çocuğun kaçıncı bebek ya da çocuk olduğu ödemeler için önemli. Buna göre ilk çocuk için 300 TL verecek olan devlet ikinci çocuk için 400 ve son çocuk için 600 TL vermeyi planladığını açıkladı. 3. Çocuktan sonraki sağ doğumlar için devlet şaşmadan 600 TL ödeme yapmış olacak. Süt parası ise doğumdan sora verilecek. Buna göre SGK’lı olan anne kurumuna müracaat ederek süt parası alabilir. Hamilelikten önce en az 3 ay sigortalı çalışan anneler bu haktan yararlanabilecek. Ayda 202 TL olarak planlanan ödeme için ilerleyen günlerde zam yapılması konuşuluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP