DOLAR

32,5829

0.03%
EURO

34,9454

0.11%
ALTIN(gr)

2.426,22

-0,15%
BİST 100

%
Annelerin İş Gücüne Katılımı Artıyor Devlet Destekleriyle Anneler Huzur Buluyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Annelerin İş Gücüne Katılımı Artıyor Devlet Destekleriyle Anneler Huzur Buluyor

Annelerin İş Gücüne Katılımı Artıyor Devlet Destekleriyle Anneler Huzur Buluyor

Annelerin iş gücüne katılımı son zamanlarda inanılmaz şekilde arttı. Burada devletin uyguladığı politikanın inanılmaz etkisi yadsınamaz. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Annelerin İş Gücüne Katılımı Artıyor Devlet Destekleriyle Anneler Huzur Buluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet annelerin iş gücüne katılım sağlayamadığı noktaları ve alanları tek tek inceleme imkanı buldu. Buna göre annelerin yapamayacağı işler yok ancak takıldıkları bazı sebepler var Bu sebeplerin başını ise evlatları çekiyor. Anneler çocuklarını bir yerlere bırakmadığı için meslek hayatlarına da dönüş yapamıyor. Diğer meseleler ise devlet destekleri le halledilmeye çalışılıyor. Örneğin eşin de çalışmaması halinde muhtaçlık aylıkları, fatura destekleri vs derken anneler maddi olarak sıkıntı yaşamıyor. Evlatları için endişelene anneler için devlet yeni bir hamle yaptı ve 3 farklı seçeneği masaya sundu. Bu seçeneklerden ilki devlet gözetiminde buluna kreşler için ücretsiz başvuru yapma olarak açıklandı. Her iş yerinde bulunması gerek bu kredi için devlet teşvik ödeme ye bile hazır.

Büyükşehirlere Daha Fazla Ödeme

Bir diğer destek ödemesi ise kreşlerin paralı olan kısımlarına ilişkin. Buna göre bu kişiler başvuru yaptıkları taktirde kreşler için devlet destek ödemesi alabilecek. Alınacak bu destek ödemesi ile beraber anneler bulundukları semt yerine yakın ya da iş yerine yakın bir ödeme alabilecek. Büyük şehirlerde yaşayan kişiler için bu ödemenin tutarı daha fazla olacak ancak ortalama 500 TL kadar ödem yapılması planlanıyor. Çocuğu 2 yaşını geçen annelerin yapacağı başvuru ile çocuklara kredilere kavuşurken annelere de istihdam edilebilecek. Bir diğer seçenek ise bakıcı destekleri olacak. Bakıcı destekleri de kreş destekleri gibi olacak ancak çocukların burada 2 yaşına gelmemiş olması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP