Anneye Devlet Desteğine Zam Geldi! Tam 300 Euro 2400 TL

Anneye Devlet Desteğine Zam Geldi! Tam 300 Euro 2400 TL

Devletin çalışan anneleri sunduğu destekler nelerdir? Çocuk bakım desteği ve doğum parası nasıl alınır? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışan annelere 100 euro zam desteği yapıldığını açıkladı. Destek toplamda 200 euro dan 300 euro ya çıkmış oldu. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
Anneye Devlet Desteğine Zam Geldi! Tam 300 Euro 2400 TL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet, çalışan ve aynı zamanda bir ailesi olan kadınlara destek sağlamaktadır. Kadınlar çocuk sahibi oldukları durumlarda, gebelik öncesi ve sonrası dönemlerde devletten imkanlar sağlayabilirler. Bu durumun temel sebebi annelerin çocuklarının doğduğu ilk dönemlerde onların yanlarında olmaları gerekliliğinden ileri gelir. Nitekim çok fazla anne daha öncesinde bu konuda mağduriyet yaşamıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu konuda annelere destek sağlamaya karar vermiştir.

Annelerin faydalanabileceği destekler şöyledir;

Çocuk bakım desteği,

Gebelik öncesi ve sonrası izin,

Doğum parası

Çocuk Bakım Desteği İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

TC vatandaşı olmak,

Bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmak,

Çocuğun yaş aralığının 0-2 olması,

Asgari ücretin 2 katından daha az maaş almak,

İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya illerinde ikamet ediyor olmak.

Çalışan Anneye Bakıcı Desteği Şartları Nelerdir?

Çalışan anneye bakıcı yardımı yapılması mümkündür fakat bakıcının sağlaması gereken şartlar vardır. Bu şartlar şu şekilde ifade edilir;

Bakıcının cinsiyetinin kadın olması,

TC vatandaşı olması,

30 gün çalışan priminin yatırılmış olması

18 yaşından büyük olması,

Bakıcılık yapacağı ebeveynlerle aynı bölgede ikamet ediyor olması.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışan annelere 100 euro zam desteği yapıldığını açıkladı. Böylelikle eğitimli bakıcı desteğinin bu yıl aylık 200 eurodan 300 euroya çıktı!

Doğum Parası ve Doğum İzni İmkanları Nelerdir?

Anne çocuk doğmadan önce 2 ay, doğduktan sonra da 4 ay boyunca izinli sayılır ve bu süre zarfında maaşını almaya devam eder. Doğan çocuklar için de başvurduğu takdirde para alabilir. Devlet doğan ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 600 üçüncü çocuk için ise 900 TL para desteği sağlamaktadır. Ayrıca anneye ve babaya 122 TL emzirme ödeneği verilmektedir. Başvuru yapmak isteyen ebeveynler, çocuklarının doğum belgeleri ile birlikte SGK’ya gitmelidirler. Burada yapılan başvuru sonrası, ödenekler 2 ay sonra PTT şubelerinden alınabilmektedir.

Çalışan Anneye Kreş Desteği Mümkün müdür?

Anneler çalıştıkları takdirde çocukları kreşlere bırakmak durumundalardır fakat çoğu aile için kreş paraları fazladır. Bu nedenle devlet resmi gazetede yayınladığı bir haberle kreş desteği ödeneklerini, 304 TL’den 1015 TL’ye çıkarmıştır.

Kreş Desteği Şartları Nelerdir?

Öncelik düşük ücret ile çalışan annelere verilmektedir. Çocuğa bakmakla yükümlü olan kişi anne ise, baba işsizse ya da maaşı çocuğa bakamayacak kadar düşükse, çocuğa bakabilecek herhangi bir aile büyüğü yoksa, yani çocuk muhakkak kreşe bırakılmak zorunda ise fakat kreş parasını ebeveynler karşılayamıyor ise, devlet o noktada kadın çalışan istihdamını artırmak gerekçesi ile bu desteği sağlar.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP