Araç Almak İsteyenler Şaşkın Fiyatlar Yükselmeye Devam Ediyor

Araç Almak İsteyenler Şaşkın Fiyatlar Yükselmeye Devam Ediyor

Ülke genelinde 2. El araçların fiyatları giderek artıyor. Buna paralel olarak bu araçların yedek parçalarında da ciddi fiyat artışları söz konusu. Vatandaş ise yedek parça noktasında yeni çözümler üretmeye başladı. Yedek parçayı uygun fiyata getirmek isteyen vatandaşlar 2. El parça alım satım yapan çıkmacılarda soluğu alıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Araç Almak İsteyenler Şaşkın Fiyatlar Yükselmeye Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok marka ve model aracın yedek parçalarını bünyelerinde barındıran çıkmacılar farklı bir yol izliyor.. Hurdaya ayrılan araçların yürü aksamlarını çok ucuza temin eden çıkmacılar gerektiğinde bu parçaları tekrardan revize ediyor. Ancak çıkmacılar bu parçaları vatandaşa göre %70 ucuza bulabiliyor. Son dönemlerde artan 2. El araç fiyatları vatandaşın cebini yakıyor. Sıfır araçların yanına yaklaşılmazken aynı durum 2. El araçlarda da gözlenmeye başlandı. 2. El araçların bu şekilde artması aynı şekilde yedek parçaların fiyatlarını da artırıyor. Geçen yıllara göre artan fiyatlar yedek parça satıcılarını da düşündürmeye başladı.

Çıkmacılar Dolup Taşıyor

Yedek parçaların çoğu ithal olduğundan pandemi süreci otomotiv sektörünü de vurmuş durumda. Parça fiyatlarınıartıran en teme sebep korona virüs oldu şüphesiz. Dolar kuruna da bağlı olan otomotiv sektörü doların da aynı şekilde artmasıyla cep yakar oldu. Geçen yıla kıyasla fiyatların iki katına çıkması başta üretici olmak üzere araba satıcısını da alıcısını da mağdur etti. Vatandaş ulaşmak istediği yedek parçaları doğrudan kendi bayisindentemin etmek yerine çıkmacılarda %70 oranında daha uyguna bulabiliyor. Kaza veya arıza sonraları vatandaşlar soluğu artık çıkmacılarda alıyor. Parçaların dayanıklılıkları, modelleri ve şekilleri orijinal paçayla birebir aynı olduğundan vatandaş çıkmacılara gitmeyi elden bırakmıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP