DOLAR

32,3278

0.23%
EURO

35,1117

-0.07%
ALTIN(gr)

2.299,52

0,98%
BİST 100

%
Araç Sahipleri Dikkat! Benzine 26 Mart 2019 Gecesi Zam Geliyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Araç Sahipleri Dikkat! Benzine 26 Mart 2019 Gecesi Zam Geliyor

Araç Sahipleri Dikkat! Benzine 26 Mart 2019 Gecesi Zam Geliyor

Sektör yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere yeni zam geliyor. Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Araç Sahipleri Dikkat! Benzine 26 Mart 2019 Gecesi Zam Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sektör yetkililerinden alınan bilgiye göre benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 17 kuruş zam bekleniyor.

Yetkililer söz konusu zammın gelmesi durumunda eşel mobil sisteminin tekrar devreye gireceğini ve 13-14 kuruşunun pompaya yansıyacağını geri kalan kısmın ise eşel mobilden karşılanacağını söylüyor.

Eşel Mobil Sistemi Nedir?

Akaryakıt fiyatlarının döviz kurundaki oynaklık nedeniyle çok sık değişimini önlemek amacıyla, akaryakıt fiyatlarındaki artışların özel tüketim vergisinden otomatik bir şekilde karşılanması suretiyle akaryakıtın pompa fiyatının sabit kalmasını sağlamaya yönelik kurulan sistemdir.

Örneğin benzin fiyatı 30 kuruş arttığında, benzindeki ÖTV 30 kuruş indirilmek suretiyle benzinin pompa fiyatı sabit tutulur.

Brent petrol, dolar kuru ve uluslararası piyasalarda benzin fiyatı yükseliyor.

Sektör yetkililerinin yaptığı açıklamada, “Dövizin yükseliş hareketine karşın ürün piyasalarındaki düşüş oluşumu yerel fiyatlamalarımızda fren görevi gördü” ifadelerine yer verildi.

ÖTV Gelirine Etkisi Nedir?

Uygulamanın bütçeye etkisine ilişkin de değerlendirmede bulunan Naci Ağbal, bu yıl bütçe gelir performansının, öngörülerin oldukça üzerinde seyrettiğini bildirdi. Ağbal, bütçeyi asla tahrip edici bir düzenleme yapmadıklarının altını çizerek, “Biz, hesabımızı kitabımızı yaparak bu işi gerçekleştirdik” dedi.

En güncel haberlerden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP