Artık Tüm Yaşlılar Bu Destekten Faydalanacak Yapılan Değişiklik Herkesi Sevindirdi

Artık Tüm Yaşlılar Bu Destekten Faydalanacak Yapılan Değişiklik Herkesi Sevindirdi

Yaşlılar ve engelliler için yapılan çalışmalarhızkesmeden devam ediyor. Buna göre bu kişiler başvuru yapabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Artık Tüm Yaşlılar Bu Destekten Faydalanacak Yapılan Değişiklik Herkesi Sevindirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet tüm yetki ve imkanlarınıdezavantajlıvatandaşlar için kullanmaya devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre sokağa çıka yasaklarıylaberaberebirçokvatandaşlar evlerine bağımlı halegeldi. İş bulamayan iş bulsa bile çalışacak durumdaolmayan kişileri için devlet e-yeni bir destek paketinin sözünü vermişti. Verilen söz tutuldu ve yaşlılara, engellilere ödeme verilmesine karar verildi. Verilecek ilk ödeme evde bakım desteği olacak. Bu desteğe göre yaşlılar ve engelliler evlerinde çok güzel şekilde bakılacak. Zamlı verilecek ödeme için kişilerin yakınları şimdiden PTT’nin yolunu aşındırıyor. Ödemeler PTT aracılığıyla verilecek ve yaşlı,

engelli kişilerin 1. Derecen akrabaları bu ödemden yararlanacak, ödemeyi alabilecek.

Ödemeleri PTT Verecek

Evde bakım ödemeleri için konuşulan zamlı tutar 1700 TL olarak açıklandı. Zamları ise memurların toplu görüşmeleri belirleyecek. Toplu görüşmelersonucu çıkan zam tutarı direkt devlet desteklerine yansıtılacak. Evde bakım destek ödemesi almak isteyen vatandaşların form doldurması gerekecek. İki farklı dolduracak olan kişiler formları Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teslim edecek. İlk formu yaşlı ya da engelli kişiler dolduracakken diğer formuödemeyi alacak kişi dolduracak. Engelli vatandaşlar için ödeme almaya engel bir yaş sınırı çizilmedi. Sadece %40 ve üzeri engel durumu olan vatandaşlar ödemden yararlanabilecek. Yaşlılar içinse durum oldukça farklı. Buna göre 65 yaş ve üzeri vatandaşların devlet desteği alması bekleniyor. Emeklilik dahil birçok haktan yararlanmamak da ödeme alınması için önemli bir done olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP