DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Asgari Ücret 2021 için 1. Toplantı Tamamlandı, Peki Yeni Tutar Hangi Tarihte Açıklanacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücret 2021 için 1. Toplantı Tamamlandı, Peki Yeni Tutar Hangi Tarihte Açıklanacak?

Asgari Ücret 2021 için 1. Toplantı Tamamlandı, Peki Yeni Tutar Hangi Tarihte Açıklanacak?

Geçtiğimiz 4 Aralık günü asgari ücret tespit komisyonu toplandı ve 2021 için belirlenecek olan asgari ücret zam oranlarını konuştu. Peki ilk toplantıda hangi kararlar alındı? İşte tüm detayları…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Asgari Ücret 2021 için 1. Toplantı Tamamlandı, Peki Yeni Tutar Hangi Tarihte Açıklanacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde toplam 7 milyondan fazla vatandaş asgari ücret alarak istihdam ediyor, bu kişiler için yeni belirlenecek olan tutar oldukça önem arz ediyor. 2021 yılına sayılı günler kala görüşmeler hızlandı ve aralık ayının ilk haftasında asgari ücret tespit komisyonu toplandı. Pandemi nedeniyle sanal ortam üzerinde gerçekleştirilen toplantı hakkında aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk olumlu gelişmelerin haberini verdi, yeni ücretin herkesin beklentilerini karşılayacağını ve iş hayatındaki etkilerinin güzel olacağını dile getirdi.

2. Görüşme Ne Zaman Olacak?

1. görüşmenin tamamlanmasının ardından şimdi gözler 2. Görüşmeyi arıyor, 2. Görüşmenin ise 15 Aralık’ta olmasına karar verildi. Komisyon tekrar bir araya gelecek ve asgari ücreti belirlemek için yeniden görüşmeler yapılacak. Açıklanan takvime göre görüşmelerin ikincisi Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun bulunduğu yerde olacak.

3. görüşmenin ise 22 Aralık’ta yapılması planlanıyor, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun olduğu yerde yapılacak ve tüm görüşmeler sanal ortamda gerçekleşecek. Son görüşmelerin nasıl olacağı ve tarih kesinleşmedi ancak tüm bu görüşmelerin ardından vatandaşlara umut dolu açıklamaların yapılacağı duyuruldu.

Hangi kanun olursa olsun bütün çalışanlar için asgari ücretin belirli bir değeri olduğunu ve çalışan ile işverenin ortak ele alındığını dile getirdiler. Yeni belirlenecek tutar bu kapsamda her iki taraf içinde tatmin edici olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP