DOLAR

32,3876

0.19%
EURO

34,9986

-0.23%
ALTIN(gr)

2.324,78

0,24%
BİST 100

%
Asgari Ücret Görüşmeleri Öncesi İşçi Tarafı Kırmızı Çizgisini Açıkladı! İşte İlk Teklif
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücret Görüşmeleri Öncesi İşçi Tarafı Kırmızı Çizgisini Açıkladı! İşte İlk Teklif

Asgari Ücret Görüşmeleri Öncesi İşçi Tarafı Kırmızı Çizgisini Açıkladı! İşte İlk Teklif

Asgari ücret görüşmeleri öncesinde Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay düzenlediği basın toplantısında kırmızı çizgisini açıkladı. Ergün Atalay yapmış olduğu açıklamasında, enflasyon oranının kırmızı çizgileri olduğunu ve refah payı talep edeceklerini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Asgari Ücret Görüşmeleri Öncesi İşçi Tarafı Kırmızı Çizgisini Açıkladı! İşte İlk Teklif
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019’da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını gerçekleştiriyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komisyonun ilk toplantısından önce ise ilk açıklamalar geldi.

Komisyonda işçi temsilcisi olarak bulunan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, görüşmeler öncesi basın açıklamasında bulunarak kırmızı çizgisini açıkladı.

İŞÇİ TARAFI KIRMIZI ÇİZGİSİNİ AÇIKLADI

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay düzenlediği basın toplantısında yapmış olduğu açıklamasında taleplerinin yüzde 25 enflasyon oranı ile refah payı olduğunu açıkladı.

Bu konuda kırmızı çizgileri hakkında açıklamalarda bulunan Ergün Atalay “Enflasyon altında hiç bir zammı ne görüşürüz ne konuşuruz” dedi ve ekledi: “Asgari ücret artışı için kırmızı çizgimiz enflasyon, 2 bin TL’nin üzerinde yüzde 25 enflasyon farkı ve bunun üzerine refah payı talep edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Asgari ücret görüşmelerinden çıkacak karar ise Aralık ayı sonunda belli olacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk toplantı sonrası ise içi ve işveren temsilciliklerinde de görüşmeler olacak. Daha sonra nihai karar alınacak ve asgari ücret zammı belli olacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk alınan kararı Aralık ayı sonunda duyuracak.

Asgari Ücret İçin İlk Toplantı Yapılacak! İşçi Talepleri ve İşveren Önerisi

Asgari Ücret Gelişmelerini Yakından Takip Etmek İçin;

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP