DOLAR

32,6561

0.42%
EURO

34,8706

0.22%
ALTIN(gr)

2.491,03

0,28%
BİST 100

%
Asgari Ücret Oranlı Devlet Ödemesi İçin Düğmeye Basıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücret Oranlı Devlet Ödemesi İçin Düğmeye Basıldı

Asgari Ücret Oranlı Devlet Ödemesi İçin Düğmeye Basıldı

Yapılan açıklamalara göre devlet destek ödemeleri yeni bir döneme başladı. Anneler için yapılacak ödeme için SGK’lı olmak gerekiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
Asgari Ücret Oranlı Devlet Ödemesi İçin Düğmeye Basıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre devlet SGK’lı anneler için ödeme yapmaya devam edecek. Yapılacak olan ödemelerin kapsamı da açıklandı. Buna göre bu zaman kadar annelereverilen en kapsamı ödem paketinin bu olduğu açıklandı. Toplamda 8 bin TL verecek olan devlet bunu asgari ürete göre kıyaslayacak. Bu kıyasa göre verilen ücret içinannelerin başvuruda bulunması gerekiyor. Tek seferlik yapılacak ödeme için kayıtlar SGK üzerinden yapılacak. Bu ödemelerden yararlanmak isteyen annelerin hamilelikten önce en az 3 ay SGK’lı olarak çalışması gerekiyor. Gerekli araştırmalar yapılıp bu durum tespit edildikten sonra annenin başvurusu sisteme konacak. Sisteme konduktan sonra en geç 2 hafta içinde SGK’dan anneye cevap gelmesi gerekiyor.

TC Kimlik Kartıyla İşlem Yapılacak

İş Görmezlik Ödeneği olan geçen ödeme annelerin doğum sonrası masraflarını karşılamaya yönelik olacak verilecek. Bu ödemeler tek seferlik olup annenin doğun izninin bitmesine kadar geçen sürenin hesaplanmasıyla ede edildi. Bu hesaplama inde ayrıca işten ayrı kalınan süre içinde alınmaması gerekenikramiye vs. de mevcut. Ödemeler PTT aracılığıyla yapılacak. Asgari ücretin baz alınmasıyla yapılan hesaplamaya göre toplamda 8 bin TL ödeme yapılacak. Yapılacak olan ödemenin sadece annelere verilmesi beklemiyor Başvuruyu baba yaparsa annenin çalışamaması gerekiyor. Ancak her halükarda PTT’ye annenin gitmesi gerekiyor. Ödemelerin yapılma sırası ise annelerin TC kimlik numaralarının sıralaması olacak şekilde planlandı. Bu bağlamda PTT’nin duyurularının sıkı takip edilmesi gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP