DOLAR

32,5533

0.02%
EURO

34,8819

-0.02%
ALTIN(gr)

2.428,81

-0,04%
BİST 100

%
Asgari Ücret Zammında Son Durum!

Asgari Ücret Zammında Son Durum!

Gözlerin çevrildiği asgari ücret, işçinin bir iş günü çalışması karşılığında ödenmesi belirlenen en düşük ücret olarak bilinmekte. Buna göre asgari ücret, çalışan işçi ve ailesinin ekonomik ve sosyal hayatlarını iyi bir şekilde yaşayabilmeleri ve hayatlarını sürmelerini sağlayacak kadar olması gerekmektedir. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Asgari Ücret Zammında Son Durum!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda vatandaşlar tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konulardan biriside asgari ücret zammı olmakta. Asgari ücret zammı çalışan vatandaşları büyük oranda etkileyen konulardan birisidir. Asgari ücrette artış olması çalışan vatandaşların maaşlarında da artış olması durumuna gelmekte. Asgari ücret zammı hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Asgari Ücret Ne Kadar?

Yıl boyunca değişmekte olan asgari ücret zammı vatandaşlar tarafından oldukça merak edilen konulardan birisi olmakta. 2019 yılında asgari ücret 2 bin 20 olarak uygulanmaktaydı. Bu konu hakkında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamada bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıklamasına göre, asgari ücretin beklenen enflasyon oranının yüzde 3 üzerinde olmak üzere yüzde 15,03 oranında artırıldığını açıkladı. Bakan Selçuk ayrıca “İşletmelere 75 lira asgari ücret desteği sağlayacağız” dedi. Buna göre beklenen asgari ücret brüt 2 bin 943 lira, net ise 2 bin 324,70 lira olarak belirlendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un asgari ücret hakkında yaptığı açıklamanın ardından Türk-İş Temsilcisi Nazmi Irgat, “Bizim daha önce açıkladığımız rakamlar, ciddi araştırmalar sonucunda çıkan rakamlar asgari ücretin 2 bin 578 lira olmasını istiyorduk, açıkladığınız bu rakamı kabul edemeyiz. 2018 yılında başlayan ve devam eden kriz nedeniyle alım gücünün en fazla düştüğü dönemi yaşadık. Karara katılmıyoruz ve toplantıdan ayrılıyoruz” diyerek sert bir tepki gösterdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP