DOLAR

32,3780

0.17%
EURO

35,0159

-0.2%
ALTIN(gr)

2.324,76

0,24%
BİST 100

%
Asgari Ücrete Zam Müjdesi! Asgari Ücrete 350 TL Zam Geliyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücrete Zam Müjdesi! Asgari Ücrete 350 TL Zam Geliyor

Asgari Ücrete Zam Müjdesi! Asgari Ücrete 350 TL Zam Geliyor

Asgari ücretle çalışanlara dün gece yarısı zam müjdesi geldi! Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücretle çalışan vatandaşlara 350 TL zam kapsamında kanun teklifi sunuldu, kanun teklifi kabul görürse asgari ücrete zam gelecek ve asgari ücretlilerden vergi kesilmemesi talebinde bulunuldu. Covid-19 salgını ve yükselen enflasyon sebebiyle asgari ücretlilerden vergi kesilmeyecek. Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:53
Asgari Ücrete Zam Müjdesi! Asgari Ücrete 350 TL Zam Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücretle çalışan vatandaşların dört gözle beklediği o haber geldi! Asgari ücrete zam konusunda kanun TBMM’ye sunuldu. Geçtiğimiz günlerde TBMM’de, Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman tarafınca hazırlanan asgari ücrete zam konusu tekrar gündeme geldi.

Karaduman, teklife göre asgari ücretle çalışanlardan vergi kesilmemesini talep ediyor, teklif kabul görürse asgari ücretle çalışanlara 350 tl zam yapılacak ve vergileri kesilmeyecek. Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu ‘’Hâlihazırda asgari ücretten yüzde 15 gelir vergisi kesintisi yapılması,zaten açlık sınırında yaşamak zorunda bırakılan vatandaşların mağduriyetinin artmasına sebep olduğu izahtan varestedir. Bu haliyle asgari ücret üzerinden alınan gelir vergisinin istisma kapsamına alınması zaruri bir hal almıştır. Kamu harcamalarındaki israfın boyutu göz önüne alındığında, yapılacak tasarruflar ile asgari ücretin istisna kapsamına alınması pekala mümkündür’’ ifadelerini kullandı.

Asgari ücret ile alakalı bilgileri güncel olarak takip eden saha ekibimiz, doğru bilgiler sunabilmek için araştırmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda finans365.com olarak okurlarımızın bizleri takipte kalmalarını rica ediyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP