DOLAR

32,5337

-0.05%
EURO

34,8047

-0.2%
ALTIN(gr)

2.425,22

-0,18%
BİST 100

%
Asgari Ücretin 2 Bin TL Olması Teklifi

Asgari Ücretin 2 Bin TL Olması Teklifi

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görüşme yaptı. Yapılan görüşmenin ardından Başkan Atalay basın mensuplarına açıklama yaptı. Konu ile ilgili detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Asgari Ücretin 2 Bin TL Olması Teklifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında gerçekleşen görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Atalay, 17 Eylül’de Malatya’da yapılan bir toplantıda asgari ücretin 2 bin TL olması gerektiğini ifade ettiklerini hatırlattı.

BUNDAN EN ÇOK ETKİLENEN İŞSİZ, EMEKLİ, ASGARİ ÜCRETLİ

Bunun yanı sıra özel sektörde üç, beş firmanın dışında buna uyanın olmadığını belirten Başkan Atalay, Türkiye’de birkaç aydır ekonomik problemlerin olduğunu, bunun da en çok işsiz, emekli ve asgari ücretliyi vurduğunu vurguladı. Asgari ücretin Aralık ayındaki görüşmeden önce 2 bin TL olmasını teklif ettiklerini, bu kapsamda da Bakan Selçuk ile görüştüklerini dile getiren Başkan Atalay, Selçuk’un “Hukuken bunu toplama imkanı yok. Hukuken toplasak da bu Ocak ayında yürürlüğe girecek” dediğini ifade etti.

Ayrıca Başkan Atalay, “Ülke gündeminde KİT’lerle ilgili milletin bir beklentisi var. 85 bin insan ‘ne zaman kadroya geçeceğim?’ diye beklerken şimdi kıdem tazminatı meselesi gündeme getirildi. Bununla ilgili de görüştük. Bakan, taraflarla konuşmadan bununla ilgili bir çalışma yapmayacağını ifade ediyor. 2 bin TL ile ilgili de ‘bir çalışma yapayım ama hukuken bunu erken toplamam mümkün değil’ dedi” ifadelerini kaydetti.

Vatandaşların 1.600 TL ile geçinmekte zorlandığını kaydeden Başkan Atalay, bu sorunun çözüme kavuşmasını talep ettiklerini kaydetti.

Önemli gelişmelerden ve son dakika haberlerinden anlık bildirim almak için uygulmamızı indirin:

Android Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

İOS Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP