DOLAR

32,3321

0.24%
EURO

35,0840

-0.15%
ALTIN(gr)

2.301,45

1,06%
BİST 100

%
Asgari Ücretlileri Üzecek Haber! Asgari Ücret Maaşlarında Azalma
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücretlileri Üzecek Haber! Asgari Ücret Maaşlarında Azalma

Asgari Ücretlileri Üzecek Haber! Asgari Ücret Maaşlarında Azalma

Asgari ücret alan vatandaşların maaşlarının gelir vergisi dilimine tabii tutulacağı şu sıra konuşulmaya başlandı. Buna göre evli ve çocuk sahibi asgari ücretlilerin maaşı vergi dilimine girecek ve maaşlarda azalma söz konusu olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Asgari Ücretlileri Üzecek Haber! Asgari Ücret Maaşlarında Azalma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vergi Dilimi Birçok Asgari Ücretliyi Üzecek

Maaşların belli oranda artması ile işçilerin, asgari ücret alan memurların maaşlarına vergi kesintisi geliyor. Bu kesintinin maaşlarla orantılı olacağı konuşulmaktadır. 22.000 TL gelire sahip olanların maaşında %15 kesinti söz konusu olacakken 22.000 ila 49.000 TL arasındaki gelirlerde bu oran %20 olarak belirlendi. Asgari ücretliler içinse bir dönem vergi ödemesi yapılması planlanıyor. Ancak ödemelerin ardından gelir vergisi dilimine tabii tutulacağı söylentiler arasında. Yakın tarihte hayata geçmesi beklenen bu gelişme ile asgari ücretlinin maaşında belirli bir miktar düşüş yaşanacak. Vergi hesaplamasında ise brüt ücretten %14’lük bir kısım ve kalan ücretten de %1 oranında prim payı eksiltiliyor.Kalan ücret vergi matrahına konu olan tutardır.

Bu tutar üzerinden hesaplanan gelir vergisi bekar ve evli asgari ücretlide farklı olmaktadır. Evli olan asgari ücretli için asgari geçim indirimi söz konusu olacaktır. Bu düzenlemeden en çok bekar asgari ücretliler etkilenirken evli olanlar için AGİ uygulaması söz konusu. Uygulamada kıstas kişinin eşinin çalışmaması ayrıca çocuk sahibi olmasıdır. Eğer kişinin 3 çocuğu varsa kaybı yaklaşık 400 TL olarak hesaplanmaktadır. 2 çocuk için bu tutar daha azdır. Gelir vergisinin yanı sıra birde damga vergisi konuşulmaktadır. Bu oran binde 5.79 olarak hesaplanırken maddi olarak karşılığının 268 TL olacağı öngörülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP