DOLAR

32,5983

0.34%
EURO

34,8311

0.21%
ALTIN(gr)

2.512,02

1,12%
BİST 100

%
Asgari Ücretliyi Üzecek Haber! 400 TL Maaşlarından Kesinti Yapılacak!
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücretliyi Üzecek Haber! 400 TL Maaşlarından Kesinti Yapılacak!

Asgari Ücretliyi Üzecek Haber! 400 TL Maaşlarından Kesinti Yapılacak!

Birçok asgari ücretli çalışan için üzücü haber maalesef geldi. Eylül ayı başlangıcı ile vergi oranın yüzde 20 ye yükseltilmesi emekli maaşlarında bir düşüş yaşamasına neden olacak. Eşi çalışmayan ve çocuğu olan asgari ücretle çalışan vatandaşlar ise net maaşlarında bu aydan itibaren yılsonuna kadar azalma oluşacağı gözlemlenecek. Özellikle bekâr vatandaşlar vergi artışından etkilenmeyecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Asgari Ücretliyi Üzecek Haber! 400 TL Maaşlarından Kesinti Yapılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücretle çalışma hayatlarını sürdüren vatandaşlar için kötü haber duyuldu. Aylık olarak asgari ücret karşılığında ve eşi çalışmayıp çocuğu bulunanlarda ciddi bir düşüş yaşandı. Eşi çalışmayan iki çocuğu olan asgari ücretli çalışan net maaş ile bu ay itibari ile yılsonuna kadar azalma görülecek. Bu azalma 400 TL’ye denk düşmekte. Merak edilenler arasında en çok kısa çalışma ödeneklerinin bu kapsamda nasıl maaş alacakları oluyor.

Vergi Dilimleri Kimleri Etkiliyor?

Birçok vatandaşı ilgilendiren vergi kesintileri bu başı itibari ile başlamakta. Eşi çalışmayan ve 1 çocuğu olan aileler için ek ücret üzerinde azalmalar oluşacak. Bekâr çalışan vatandaşların ise maaşlarında herhangi bir değişiklik söz konusu olmayacak. Gelir belgeleri bir sene için 22bin TL’yi geçmiyorsa yapılacak herhangi bir değişiklik olmadığı söylenmekte. Kesinti olmadan maaşlarını alan vatandaşlar için bu durum konuşulan konular haline geldi ve 2020 senesi için 22 bin TL altında olması durumunda asla vergi dilimi oluşmayacak.

Ay içeresinde 25 TL gibi bir rakam azalma olarak görülecek ve sene sonuna kadar toplamda 125 TL olarak bir azalma eğilimi söz konusu olacak. Aradaki fark ile beraberinde asgari geçim indirimi olarak da yapılacak olan ödemelerde vergi dilimi sebebiyle azalmalar meydana gelecek. 3 çocuk sahibi olan çalışan bir vatandaşın bu ay eline geçecek net ücret ise 25 TL olarak geçecek. Ekim ve kasım aylarında ise 125 TL’lik bir azalma söz konusu olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP