Aşı Bulundu Altında İşler Tersine Döndü! Dikkat Şelale Düşüşleri Gelebilir!
  • Finans 365
  • Altın
  • Aşı Bulundu Altında İşler Tersine Döndü! Dikkat Şelale Düşüşleri Gelebilir!

Aşı Bulundu Altında İşler Tersine Döndü! Dikkat Şelale Düşüşleri Gelebilir!

Altında yaşanan sert düşüş sonrası piyasalar "altında düşüş devam eder mi?" sorusunun cevabını merak ediyor. Uzmanlar teknik ve temel olarak altınla ilgili son değerlendirmelerini yaptı ve uyardı! Peki altın düşecek mi? Yoksa altın yükselecek mi? İşte son uzman altın yorumları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Aşı Bulundu Altında İşler Tersine Döndü! Dikkat Şelale Düşüşleri Gelebilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun süredir yukarı yönlü ralli başlatan altın dün Rusya’dan gelen aşı açıklaması ile son buldu. Gördüğü en yüksek seviyeye göre 100 dolar civarı düşüş yaşayan altında yatırımcılar tedirgin.

Her Olumlu Aşı Açıklaması Altını Aşağı Çeker

Bu süreçten sonra tüm dünyadan olumlu şekilde gelecek olan korona aşısı ile ilgili haberler altını düşürmeye devam edecek.

Trend Tersine mi Dönüyor?

Şu için trendin tersine döndüğünü söylemek için çok erken. Yapılan aşı açıklamalarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığı, gerçekten etkili olup olmadığı yatırımcılar tarafından takip edilecek. Eğer gerçekten aşı bulunmuş ve işe yarıyorsa altın popülerliğini yitirebilir.

Altın Teknik Analiz

2075 seviyesine kadar ralli yapan sarıkız altın, daha önce de bahsettiğimiz yükselen fiyat kanalına dokunduktan sonra bu ralliye ara verdi ve kar satışına başladı. Bu ralliyi yükselen kanal içerisinde takip eden 8 günlük ortalama ise bugün itibariyle kırıldı ve kar satışı hızlandı. Ons Altın gün içerisinde 1901 seviyesine kadar geriledi. Bu noktada bir miktar sert hareketler görüldü, 1901 görülse de kısa süre sonra kendini 1910 desteği üzerine attı ve bu destek üzerinde tutunmaya çalışıyor. Bundan sonraki süreçte 1900 desteğini takip edeceğiz. Bu desteğin kırılması halinde yükselen kanalın alt bandına doğru gerileme öngörülebilir. 1850 doların altında işler tamamen tersine döner ve sert satışlarla karşılaşabiliriz.

Olası tepkilerde ise ilk kritik direnç 1931 seviyesidir. Bir sonraki direnç hattı için ise 8 günlük üssel ortalama izlenebilir.

Destekler: 1900 – 1850 – 1807

Dirençler: 1931 – 1957 – 1999

Altın Düşer mi? Yükselir mi?

Bu sorunun cevabı için altın yatırımcısının korona aşısı gelişmelerini yakından takip etmeleri gerekiyor. Uzmanlar işe yarar bir aşı bulunması halinde aşağı yönlü bir trendin başlayabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP