DOLAR

32,5409

0.28%
EURO

34,8932

0.47%
ALTIN(gr)

2.488,52

1,08%
BİST 100

%
Atanamayan Sözleşmeli Personele Kadro Fırsatı (Bakan Açıkladı)
  • Finans 365
  • Gündem
  • Atanamayan Sözleşmeli Personele Kadro Fırsatı (Bakan Açıkladı)

Atanamayan Sözleşmeli Personele Kadro Fırsatı (Bakan Açıkladı)

Sözleşmeli personeller kadro bekliyor. Belediye ve kamuda çalışan taşeron ve sözleşmeli personellerinin kadroya alınmasında sonra yine sözleşmeli olarak çalışan ancak kadroya giremeyenler haklarını istiyor. Peki sözleşmeli olupta kadroya giremeyenler ne olacak? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Atanamayan Sözleşmeli Personele Kadro Fırsatı (Bakan Açıkladı)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümetin getirdiği düzenleme ile sözleşme personellerin bir çoğu ve taşeron çalışanlar kadroya geçmiş ve bu konuda yaşanan sorun büyük ölçüde çözülmüştü. Bu düzenlemenin ardından bazı sözleşmeli personellerin kadroya geçişi sağlanamadı.

Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yaptığı açıklama da sözleşmelinin kadroya geçmesine çabalıyacağız ifadesi binlerce sözleşmeliyi heyecanlandırmıştı. Sözleşmeli kadro bekleyenlere Bakan’ın açıklaması yeniden bir umut oldu.

Yerel seçimlerin ardından bazı belediyelerde 5393/49-4b’li sözleşmeli memurların sözleşmelerinin fesh edildiği haberleri kadro bekleyen 4b’lilerin korkulu rüyası oldu. Özellikler sosyal medyada sözleşmeli personele kadro gündemi oluşturdu.

Bir çok kadro bekleyen kişi işlerinde belirsiz ve motivasyon eksiliğini yükselememe tayin edilememek gibi unsurlar yüzünden işlerini odaklanamadıklarını belirtirken bakanlıktan konuyla ilgili yeni bir düzenleme bekliyor ve sözleşmelilerin kadroya alınması istiyor.

2013 yılında sözleşmeli olarak çalışan personelin atanmadan 2017 yılında çalışmaya başlayan personelin kadroya geçtiğini iddia eden sözleşmeli çalışanlar bir an önce çözüm bekliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP