DOLAR

32,5757

0.1%
EURO

34,9662

0.37%
ALTIN(gr)

2.429,54

0,28%
BİST 100

%
Ayda 2400 TL Alacağını Duyan Vatandaşlar İşi Gücü Bırakıp O Kuruma Koştu
  • Finans 365
  • Finans
  • Ayda 2400 TL Alacağını Duyan Vatandaşlar İşi Gücü Bırakıp O Kuruma Koştu

Ayda 2400 TL Alacağını Duyan Vatandaşlar İşi Gücü Bırakıp O Kuruma Koştu

Devlet vatandaşın ödeme alırken faydalı işlerle uğraşmasını çok istiyor. Bu sayede istihdamın artacağı düşünülüyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
Ayda 2400 TL Alacağını Duyan Vatandaşlar İşi Gücü Bırakıp O Kuruma Koştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devletin son dönemde en büyük kaygısı istihdamı beklenen bir aralığa getirebilecek. Pandemi dolayısıyla herkes işten çıkartılırken en önemli iş kollarında çalışan insanların olamaması ciddi olarak problem olmaya başladı. Gerek işçilerin geneli olsun gerek kadın işçilerin sayısı olsun istihdam yüzdesinden düşmeye devam ediyor. Öte yandan devlet devamlı destek vermeye devam ediyor ve ödenekler açılıyor. Açıklanan hu ödeneklerin ardı sağlam olsa da devlet ekonomisi üretmeden ödenek sağlayacak bir durumda değil. Bundan dolayı bir yerlerden de kaynak gelmek zorunda. Tüm bu verileri alt alta toplayan devlet yeni bir çalışmaya başladı. İŞKUR ,le ortak yürütülecek çalıma sayesinde vatandaş hem günlük devlet desteği alacak hem de meslek kurslarında belli başlı eğitimler alarak istihdama karışacak.

İşsiz Vatandaş Kalmayacak

Meslek edindirme kursları bittikten sonra vatandaşlar tek başına bırakmayacak olan devlet vatandaşların tümünü iş sahibi yapacak. 18 yaşından büyük herkesin katılabileceği kursun üst yaş sınırı ise 60 yas olarak belirlendi. Bu defa yaş skalasını geniş tutan devlet tüm vatandaşların bu eğitimden yararlanmasını bekliyor. Meslek edindirme kurslarında vatandaşlara 80 TL verecek olan devlet daha zor meslek kategorileri için bu miktarı 20 TL daha artırarak 100 TL’ye çıkardı. Derslere devam zorunluluğu olduğunda derslere devam eden vatandaşlara ödeme elden yapılacak. O gün derse gelmeyen vatandaşlar ödemden yararlanmayacak. İŞKUR’a kayıtlı olan vatandaşların bu kurstan yararlanması bekleniyor. Bundan dolayı kayıt oluşturulması elzem.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP