DOLAR

32,4119

0.17%
EURO

35,3064

0.1%
ALTIN(gr)

2.324,25

0,23%
BİST 100

%
Ayda 3000 TL Kazanacağını Duyan Vatandaşlar Kuruma Akın Etti
  • Finans 365
  • Finans
  • Ayda 3000 TL Kazanacağını Duyan Vatandaşlar Kuruma Akın Etti

Ayda 3000 TL Kazanacağını Duyan Vatandaşlar Kuruma Akın Etti

Pandemiyle beraber vatandaşlar devlet desteklerine bel bağladı. Yapılan açıklamalara göre kapsam dışı bir çalışma vatandaşları bekliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Ayda 3000 TL Kazanacağını Duyan Vatandaşlar Kuruma Akın Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önceden yapılamamış bir çalıma için kolları sıvayan yetkililer vatandaşların yüzünü güldürecek. Buna göre vatandaş hem iş öğrenecek hem de destek ödemesi alacak. Maksimum 8 ay sürecek eğitimler için günlük ödeme alacak olan vatandaşlar 8 ayın sonunda toplamda 24 bin TL almış olacak. 8 ay içinde 31 gün çeken aylara da sisteme dahil edilecek. Tüm maddi bililer kişilerin E Devlerinde kayıtlı olacak. Bundan dolayı vatandaşların E Devletlerini çok dikkatli şekilde kontrol etmesi gerekiyor. Bir diğer açıklama ise istihdama yönelik oldu. Buna göre açılacak meslek kurları içinde bilinen meslek grupları yer alacağı gibi toplum hafızasından silinmeye yüz tutmuş mesleklerinde kursları verilecek. Bu meslekleri seçen vatandaşlara daha fazla ücret ödenmesi bekleniyor.

Çeşitli Alternatifler Mevcut

Ödemelerin alınması için İŞKUR’a üyelik yapılması şart. İŞKUR’a üye olan vatandaşlar sistem girip kayıt olduktan sonra hem meslek edindirme kurslarına başlayacak hem de ücret alabilecek. Ücretlerin hepsi elden verilecek. Bundan dolayı derslere devam edilmesi zaruri. Devamsızlık yapıldığı günlerde kişiler ödeme almayacak. Belli sayda devamsızlığın olduğu günlerde ise kişiler meslek kurslarına gidemeyecek ve kurlarla ilişik kesilmiş olacak. 18 yaşından büyük her vatandaşın bu kurslara dahl olması mümkün. Üst sınır ise 55 olarak belirlendi. Emekli olan ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumu ağına bağlı olan kişiler bu ödemeden ve kurstan yararlanmayacak. Bunun yerine Halk Eğitime yönlendirilecek. Halk Eğitim Merkezlerinde ise çeşitli dersler görülecek ancak maddi bir getirisi olmayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP