DOLAR

32,3483

0.26%
EURO

35,1132

-0.12%
ALTIN(gr)

2.308,18

1,36%
BİST 100

%
Aydın Doğan Yapı Kredi Katılım Bankası mı Açacak?

Aydın Doğan Yapı Kredi Katılım Bankası mı Açacak?

Medya sektöründen elini çeken Aydın doğan yeniden bankacılık yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Ulusal basında yer alan haberlere göre Aydın Doğan daha önce Dışbank olarak verdiği bankacılık hizmetini şimdi yeni bir banka ile vermeye başlayacak. Peki Aydın doğan hangi bankayı satın alacak yada Aydın doğan yeni banka mı kuracak? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:14
Aydın Doğan Yapı Kredi Katılım Bankası mı Açacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yıllarca medya sektöründe Türkiye’nin en büyük medya organlarından birisi haline gelmiş sonrasında Doğan Medya Grubunu Demirören Medya Ajansı’na satma kararı alarak ülke tarihinin en büyük medya satışını gerçekleştirmişti.

Satış işleminin ardından Doğan Holding ve Aydın Doğan’a çevrilmiş Holding’in yaptığı bazı gayrimenkul yatırımları borsa yatırımcıları tarafından tepkiye yol açmıştı. Tüm bunlar yaşanırken Doğan cephesine yakın kaynaklar Aydın Doğan’ın banka açacağı yada banka satın alacağı yönünde haberler ortaya atıldı.

Aydın Doğan banka açacak mı?

Geçtiğimiz ay Yapı Kredi Bankası’nın İtalyan ortağı ve hisselerin doğrudan sahipliğini istediğini belirtmiş ve bu durumda İtalyan Unicredit Yapı Kredi hisselerinde satış ve artırım işlemlerini bağımsız yapabileceği açıklaması gelmişti.

Aydın Doğan, Yapı Kredi İçin Unicredit’le Görüştü mü?

Ekonomi kulislerinde yer alan habere göre Aydın Doğan’ın kalkınma bankası kurmak istediği ve bu konuda İtalyan UniCredit görüşme yaptığı gelen haberler arasında yer alıyor. Doğan’ın Unicredit ve Yapı Kredi Yönetimi ile anlaşması durumunda Yapı Kredi Katılım Bankası adı Koç Holding’e dışında doğrudan Unicredit’e bağlı bir banka oluşturmak istediği kulislerde en fazla konuşulan konulardan birisi.

Yeni banka daha güçlü!

Diğer yandan Çin’li bazı bankalar ile temasa geçildiği ve Türkiye içerisinde daha aktif çalışacak uzak doğu bankalarının tercih edileceği yine gelen bilgiler arasında. Aydın Doğan sıfırdan bir banka açmak yada Aziz Yıldırım’ın Fenerbank projesini değerlendirdiği yine kulsilerede sıkça konuşulan konular arasında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP