DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Aylıklara Zam Mı Yapılacak? Yapılacak Zam Kimleri Etkileyecek?
  • Finans 365
  • Finans
  • Aylıklara Zam Mı Yapılacak? Yapılacak Zam Kimleri Etkileyecek?

Aylıklara Zam Mı Yapılacak? Yapılacak Zam Kimleri Etkileyecek?

Açıklamaya göre yaşlılık aylıklarına ve engelli aylıklarına zam yapması planlanıyor ancak netleşen bir durum söz konusu değil. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:52
Aylıklara Zam Mı Yapılacak? Yapılacak Zam Kimleri Etkileyecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memurlar için yapılacak toplu görüşmeler ekonominin nerdeyse tamamını etkiliyor. Pandemi dolayısıyla toplu görüşmeler uzun süre yapılmamış sosyal mesafeden dolayı endişeler olmuştu. Pandeminin etkisinin kırılmasıyla beraber toplu görüşmeler sosyal mesafe ile yapılacak ve bu sayede memurların maaşları için yapılacak zam oranı da belirlenmiş olacak. Memurlar için yapılan toplu görüşmelerin sonunda zam oranları diğer ödemelere de yansımış olacak. Özellikle devlet destekleri için gerekli olan bu oranlar enflasyon durumları ile de ilişkilendiriyor. Alım gücünün yükseldiği bu dönemlerde zam oranları çok belirleyici olacak. Yapılan açılmaya göre devlet, destekleri için zam yapacağı zaman her ödemeye aynı anda zam yapmayacak. Yapılacak olan zam en çok talep alan destek ödemelerine yansıtılacak sırasıyla diğer ödemelere yayılmış olacak. İlk olarak yaşlılık aylığı ve engelli aylığına zam yapılacak ve engelli, yaşlılık aylığı alamayan vatandaşın yönlendirildiği muhtaçlık aylığı da zam almış olacak.

Zam Tutarları Tahmini Olarak Hesaplanıyor

Zam neticesinde milyonlara vatandaş zamlı ödem almış olacak. Verilecek zamlı ödemelerin neticesinde pandemi dolaysıyla artan mali sıkıntıların bir süreliğine daha ötelenmiş olacağı tahmin ediliyor. Esnaflar için yapılacak olan ödemelere de devlet zam yapmayı planlıyor. Esnaflar ve diğer meslek kollarına sahip olan vatandaşların ayrıldığı devlet sistematiğinde zamlar da ona göre yapılacak. Esnafların art arda kepenk kapattığı bu zamanlarda pandemi destek ödemelerine 500 TL zam yapılması planlanıyor. Aylıklara ise 140 TL zam yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP