Az Riskli / Orta Riskli Kredi Notuna Kredi Veren Bankalar
  • Finans 365
  • Kredi
  • Az Riskli / Orta Riskli Kredi Notuna Kredi Veren Bankalar

Az Riskli / Orta Riskli Kredi Notuna Kredi Veren Bankalar

Findeks kredi notu sistemi bankaların ortak kararları doğrultusunda oluşturulan bir platform olup amacı müşterilerinin bankalara olan borçlarını düzenli ödemelerini sağlamaktır. Bankadan kredili ürün kullanan herkes Findeks sistemine kayıt edilmekte olup, kredili ürünleri kullanım sıklıkları ve ödeme düzeni gibi kriterlere göre değerlendirilerek puanlandırılmaktadır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Az Riskli / Orta Riskli Kredi Notuna Kredi Veren Bankalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar 2018

Her bankanın kredi değerlendirme prosedürü ve kredi kullanma koşulları farklı olup bazı bankalar daha kolay kredi kullandırırken bazı bankalar daha zor kredi onayı vermektedir. Burada belirleyici olan kriter bankanın gördüğü taleptir.

Daha az müşterisi olan bankalar daha fazla kredi kullandırma oranına ulaşabilmek için kolay kredi onayı vermekte, yoğun müşterisi olan bankalar ise zaten yüksek miktarda kredi başvurusu aldıkları için sadece güvenilir gördükleri müşterilerine oy vermeyi tercih etmektedir. Düşük kredi notu ortalaması olan kişiler bu nedenle kredi başvuru formu doldurmadan önce araştırma yaparak en kolay kredi veren banka üzerinden tercihte bulunmalıdır.

Az Riskli Kredi Notuna Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Kredi notu 1100 puan ve 1499 puan arasında olan kişiler az riskli kredi notu ortalaması sınırında yer almaktadır. Bu kişilerin kredi onayı almaları hangi sınıra yakın olduklarına bağlı olarak değişmektedir. Yani kredi notu 1400 puan sınırına yaklaştıkça onay almak kolaylaşırken kredi notu 1200 puan ve altına düştükçe zorlaşmaktadır. Ancak kişinin yüksek aylık gelir belgesi sunması ve düşük taksitli kredi kullanmak istemesi durumunda bankadan kredi onayı alması son derece kolaydır.

Ancak yüksek limitli ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen kişilerin mutlaka ya ipotekli ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunmaları ya da kredi notu yükseltme teknikleri kullanarak not aralığını yükselttikten sonra kredi başvurusunnda bulunmaları önerilir. Ya da bu kredi limitini karşılayacak bir aylık gelir belgesi sunması istenir. Bunun dışında yüksek kredi çekmek için bu not aralığı en kolay kredi veren bankalar tarafından dahi uygun bulunmayacaktır. Akbank, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası zor kredi veren bankalar arasında bulunmakta olup bunların dışında kalan bankalardan kredi başvuru formu doldurmanız onay alma şansınızı arttıracaktır.

Orta Riskli Kredi Notuna Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Kişinin orta riskli Findeks kredi notu bulunması durumunda ne yazık ki kredi onayı alması yok denecek kadar az bir ihtimaldir. 800 puana kredi veren bankalar sadece altın teminatlı kredi ya da ipotekli kredi gibi kredi paketleri için başvurunda bulunmalıdır. Bunun dışında kişinin düşük taksitli kredi talepleri için yüksek aylık gelir belgesi sunması gerekir.

Örneğin aylık geliri 3 bin lira olan bir kişinin aylık ödemesi 250 lira olan ihtiyaç kredisi paketi için kredi onayı alma ihtimali yüksektir. Burada önemli olan düşük kredi notu ortalaması olan kişilerin doğru bir şekilde kredi başvuru sürecinin yönlendirmesidir. Yani doğru bankadan doğru limitli ve doğru vadeli kredi başvurusunda bulunulması çok önemlidir. Bu sayede kredi onayı alınması mümkün olabilir. Orta riskli kredi notu ortalaması olan kişilerin Aktif Bank, Finanbank, Fibabanka ve N Kolay düşük kredi notuna kredi paketi başvurularında bulunmaları önerilmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP